Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori išgelbėti Žemę – gimdyk ne daugiau kaip du vaikus

Norint išgelbėti mūsų planetą reikėtų gimdyti ne daugiau nei du vaikus, perspėja Didžiosios Britanijos ekspertas. Du vaikai yra optimalus variantas siekiant palaikyti gyvybę Žemėje, rašo Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Telegraph“.
Žaidžiantys vaikai
Žaidžiantys vaikai / BFL nuotr.
Temos: 3 Bauda Vaikai Žemė

Bendrosios praktikos gydytojų konferencijoje pirmadienį dalyvavęs Londono universiteto šeimos planavimo ir reprodukcinės sveikatos profesorius Johnas Guillebaudas pareiškė, kad Didžiojoje Britanijoje reikia parengti negriežtas gaires, jog gyvybei mūsų planetoje išlaikyti pakanka susilaukti dviejų vaikų. Profesoriaus nuomone, patardami kontracepcijos ir šeimos planavimo klausimais gydytojai turėtų raginti žmones turėti ne daugiau nei du vaikus.

Gimstamumas Jungtinėje Karalystėje pastaraisiais metais auga: kasmet šalyje gimsta apie 790 tūkst. vaikų. Nacionalinio statistikos biuro parengti praėjusių metų duomenys rodo, kad vienai moteriai Didžiojoje Britanijoje tenka mažiau nei du vaikai. Taip daugiausia yra todėl, kad daug vaikų turinčias šeimas šiek tiek nustelbia vaikų neturėti nusprendusios moterys.

Profesorius J.Guillebaudas aiškino, kad didelėms šeimoms reikia didesnių namų ir automobilių. Jos suvartoja daugiau Žemės išteklių. Dviejų vaikų visiškai pakanka palaikyti gyvybei Žemėje. Tačiau jis nepasisako už tokį griežtą populiacijos ribojimą kaip Kinijoje.

„Kai panaikinamos ribos ir suteikiamos galimybės vartoti kontraceptines priemones, moterys pasirenka, turėti vieną ar du vaikus. Nepritariu Kinijos politikai, nes jei leisime moterims rinktis, jos rinksis mažesnes šeimas“, – sakė J.Guillebaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius