Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori išvalyti internetą

Kinijos valdžia paskelbė naują kampaniją, kurios tikslas – ištrinti iš interneto „nesveiką, vulgarų ir pornografinį“ turinį.
Kompiuteris
Kompiuteris / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Internetas Kinija

Kaip rašo BBC, valdžia taip pat paskelbė 19 interneto tinklalapių adresus, neatsižvelgusius į prašymą pašalinti netinkamą informaciją. Tarp jų – „Google“ ir populiariausia internetinė paieškos sistema Kinijoje  „Baidu“.

Pasak vieno šaltinio, jei šie tinklalapiai neištrins įžeidžiamos informacijos, jie gali būti uždaryti. Kinijos valdžia tiki turinti pareigą apsaugoti savo visuomenės moralę.

Atrodo, kad didžiausią nerimą Kinijos valdžiai kelia gražios ir įvairiai pozuojančios merginomis, kurių nuotraukų galima išvysti įvairiuose tinklalapiuose. Kinijos pareigūnai baiminasi, kad ši ir kita informacija gali pažeisti jaunų žmonių fizinę ir psichinę sveikatą.

Pateisinimas cenzūrai?

Naują kampaniją koordinuoja septynios šalies ministerijos. Kaip buvo rašyta, jos paviešino 19 „įžeidžiančių“ tinklalapių sąrašą, kurie iki šiol ignoravo įspėjimus pašalinti netinkamą turinį.

„Ir toliau viešinsime, bausime ar uždarysime interneto tinklalapius, kuriuose yra daug vulgaraus turinio“, – duodamas interviu centrinei Kinijos televizijai sakė pareigūnas Cai Mingzhao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius