-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuteistojo iš Didžiosios Britanijos išpažintis šokiravo: kalėjime mes valgome tarakonus

Vieno purviniausių Didžiosios Britanijos kalėjimų nuteistieji nusprendė padėti administracijai kovoje su tarakonais – ėmė juos naudoti maistui. Apie tai papasakojo 43 metų kalinys Neilas Harrisonas Scottas.
Tarakonas
Tarakonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuteistasis parašė laišką vieninteliam Didžiojoje Britanijoje kaliniams skirtam leidiniui „Inside Time“.

Galima juos išvirti virdulyje, pasikepti tuščioje konservų dėžutėje, tačiau mano pasirinkimas – tarakonų kebabai, – rašo kalinys.

„Anksčiau skelbėte kalinio laišką, kuriame jis rašo, kad kaliniai valgo balandžius. Pas mus tai būtų sudėtinga padaryti, nes langai neatsidaro tiek, kad galėtume juos pagauti. Taigi, mano mėgstamiausias užkandis, kuriuo papildau skurdų racioną, yra tarakonai“, – laiške rašo N.Harrisonas Scottas.

Anot kalinio, tarakonų kalėjime – devynios galybės, o pats paprasčiausias būdas juos pagauti – ant grindų padėti tuščią traškučių pakelį ir išjungti šviesą. Po kurio laiko reikia staigiai griebti pakelį ir užverti tarakonams išėjimą.

„Galima juos išvirti virdulyje, pasikepti tuščioje konservų dėžutėje, tačiau mano pasirinkimas – tarakonų kebabai. Dar juos galima suverti ant iešmo ir paskrudinti, panardinti į išlydytą šokoladą – skonis kaip šokoladinio batonėlio. Jei įžymybės juos valgo, kodėl kaliniams negalima tokiu būdu gauti baltymų?“ – laiške klausia jis.

Vyrų kalėjime Liverpulyje, kuriame kali  N.Harrisonas Scottas, yra apie 1,5 tūkst. kalinių.

2003 metais tikrintojai iš šio kalėjimo išėjo pasibaisėję, nes ten kaliniams buvo leista praustis tik kartą per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius