Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ohajuje siautėja užpuolikų gauja, kerpanti barzdas amišams

Vienos Ohajo rytinės apygardos šerifo biuras tiria virtinę keistų atakų, per kurias užpuolikai nukirpdavo barzdas amišų religinės bendruomenės nariams.
Amišai
Amišai / Youtube kadras

Kaip įtariama, vienos maištaujančios amišų grupuotės, pasivadinusios Bergholzo gauja, nariai įsibraudavo į pagrindinės krypties amišų bendruomenės narių namus ir mėgindavo nukirpti barzdas savo aukoms.

Užpuolikai vėliau grįždavo pas savo vadeivą ir parodydavo jam nukirptus plaukus, demonstruodami, kad jo įsakymas buvo tiksliai įvykdytas, rašo laikraštis „Intelligencer and Wheeling News-Register“, remdamasis iš šerifų gauta informacija.

Vienas iš keturių amišų, suimtų dėl šių išpuolių, buvo paleistas paaiškėjus, kad jis buvo klaidingai atpažintas, tačiau bent dviem kitiems tikriausiai bus pateikti kaltinimai, nurodė laikraštis.

Kaip pranešama, šie užpuolimai, kurių taikiniu taip pat tapdavo ilgi amišų moterų plaukai, buvo vykdomi dėl tam tikrų su tikėjimu susijusių priežasčių.

Amišai yra XVIII amžiuje susikūrusi protestantų atšaka, o jos istorija Jungtinėse Valstijose siejama su vokiškai kalbančiais imigrantais. Šios religinės bendruomenės nariai atsisako naudotis daugeliu šiuolaikinių patogumų – pavyzdžiui, vairuoti automobilius. Neskutamas barzdas jie laiko tikėjimo išraiška.

Amišų reikalų ekspertas Donaldas Kraybillas iš Pensilvanijoje veikiančio Elizabettauno koledžo sakė naujienų agentūrai AFP, kad šie išpuoliai „labai neįprasti“ nes amišų bendruomenėje smurto išpuolių pasitaiko itin retai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius