Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandas Vokietijos zoologijos sode išgelbėjo į lokio voljerą patekusią dukrą

Vos tragedija nesibaigė olandų šeimos apsilankymas Vokietijos mieste Liunebache esančiame privačiame zoologijos sode. Tėvams nukreipus dėmesį, trejų metų mergaitė perlipo per metro aukščio aptvarą ir įkrito į voljero duobę, kurioje buvo 28-erių metų Himalajų lokys. Nuo žūties mergaitę išgelbėjo tėvo drąsa ir nepaprasta sėkmė.
Lokys
Lokys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

BBC praneša, kad 34–erių vyras puolė gelbėti dukters, kuriai Himalajų lokys jau buvo spėjęs suduoti per galvą, ir taip pat buvo užpultas įniršusio žvėries. Tačiau olandui pavyko ištraukti dukrą iš voljero. Abu liko gyvi, nors ir buvo sužeisti.

Kiti zoologijos sodo lankytojai, tapę šios dramatiškos scenos liudininkais, iškvietė medikus. Mergaitė sraigtasparniu buvo nuskraidinta į Tryro ligoninę. Jos tėvas taip pat hospitalizuotas, tačiau jų žaizdos pavojaus gyvybei nekelia.

Šiuo metu incidentą tiria policija. Aplaidumu, kuris vos nesibaigė nelaime, gali būti apkaltinti tiek patys tėvai, tiek ir zoologijos sodo darbuotojai.

Privatus zoologijos sodas, kuriame laikomos beždžionės, kengūros, tigrai, liūtai ir kitokie laukiniai gyvūnai, atidarytas prieš 38 metus. Jo tinklalapyje rašoma, kad lankytojai gali pamatyti „gyvūnus iš arti“, išgyvendami „nepamirštamas akimirkas“, rašo dienraštis „The Daily Telegraph“.

Tuo tarpu šis 28–erių lokys jau buvo atsidūręs žiniasklaidos dėmesio centre prieš trejus metus, kai užpuolęs sužeidė zoologijos sodo sargą.

Himalajų lokiai, atpažįstami iš baltos pusmėnulio formos dėmės ant krūtinės, gyvena Azijos žemyne nuo Pakistano iki Japonijos. Jie mėgsta gyventi kalnuotose, miškais apaugusiose vietovėse, tačiau miškų kirtimas kelia grėsmę jų populiacijai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius