Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpietė Brigita Virbalytė: „1000 km nužingsniuoju per 2 mėnesius“

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavusi Brigita Virbalytė palaiko šeštadienį prasidėsiantį labdaringą „1000 km Širdies žygį“, kurio metu tauragiškis Saulius Bagdonas apeis didelę dalį Lietuvos skatindamas žmones aukoti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.
Brigita Virbalytė
Brigita Virbalytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Galiu tik pasveikinti tokią kilnią misiją, puikiai žinau, kokių milžiniškų jėgų reikės norint ją įgyvendinti, – sakė olimpietė. – Pati treniruotėse per mėnesį nužingsniuoju 400-500 km, tad 1000 km nueiti man reikėtų 2 mėnesių.“

Olimpietė treniruotėse įveikia po 20-25 km, o daugiausia iš karto yra nužingsniavusi 50 km.

„Tai yra vyrų distancija, bet kartą ryžausi tokiai avantiūrai, – šypsojosi sportininkė. – Distanciją įveikiau per 4 val. Gal tai buvo naujoko sėkmė, nes nebuvo taip sunku, kaip įsivaizdavau, kad bus.“

B.Virbalytė sakė, kad mielai prisijungtų ir pati prie žygio dalyvių, tačiau rugsėjo 10-ąją, kai Vilniuje prie Baltojo tilto vyks S.Bagdono palydėtuvės į žygį, geriausi Lietuvos ėjikai dalyvaus šalies čempionate Druskininkuose.

Žygio organizatoriai kviečia žmones trumpam prisijungti prie S. Bagdono žygio ir įveikti kartu kad ir keletą šimtų metrų. Ketinantiems žygiuoti kiek ilgesnę distanciją B.Virbalytė davė keletą patarimų.

„Svarbiausia įvertinti savo jėgas, – sakė olimpietė. – Žmogus gali nueiti 10 km be didesnio pasirengimo, ir 20 km įmanoma, jei eiti ne itin dideliu tempu. Bet itin svarbu pasirinkti tinkamą, jau išbandytą avalynę. Pati niekada su avalyne neeksperimentuoju. Geriau jau suplyšę, nudėvėti bateliai, bet išbandyti. Taip pat svarbu, kad padas nebūtų labai plonas. Daugiausia distancijos teks žingsniuoti asfaltu, tad su avalyne plonu padu būtų sudėtinga.“

„1000 km Širdies žygio“ startas bus paskelbtas rugsėjo 10 dieną, 13 val. Vilniuje, prie Baltojo tilto. Renginio metu vyks koncertas, kurio metu pasirodys „Biplan“, Pushaz, Sasha Song, „Rapeseed“, Saulenė Chlevickaitė ir Nerijus Liubertas, atvykusiųjų lauks ir daugiau pramogų.

Kilnios misijos metu S.Bagdonas apeis 27 šalies miestus ir finišuos taip pat Lietuvos sostinėje.

Už žygio metu surinktą sumą bus perkama būtiniausia medicininė įranga. Pirmiausia – specialios gulimos funkcinės lovos su reguliuojama padėtimi. Tai yra viena svarbiausių komforto sąlygų sunkiai ir ilgai besigydantiems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Tokios lovos slopina skausmą, ilgai gulint vienoje padėtyje padeda išvengti pragulų, diskomforto raumenims. Vienos gulimos funkcinės lovos kaina yra apie 4-5 tūkst. eurų.

Kasmet Lietuvoje vėžiu suserga apie 100 vaikų, iš jų apie 80 proc. pasveiksta.

Kasmet Lietuvoje vėžiu suserga apie 100 vaikų, iš jų apie 80 proc. pasveiksta. Vilniuje, Santariškėse ir Kauno klinikose vienu metu onkologines ligas gali gydytis apie 40-60 vaikų.

Visi geros valios žmonės prisidėti prie „1000 km Širdies žygio“ tikslo įgyvendinimo gali net nelaukdami jo pradžios. Jau dabar skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 galima paaukoti 3 eurus arba pervesti norimą sumą į žygį rengiančios „Mamų unijos“ sąskaitą „Danske banke“ (sąskaita LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“).

Per septynerius veiklos metus „Mamų unija“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms suteikė paramos už daugiau kaip 762 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius