-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Oskarų“ gimimas (nuotraukos)

Kino pasaulis su nekantrumu laukia vasario 22-osios, kuomet bus išdalyti svarbiausi metų apdovanojimai – „Oskarai“. Tačiau pačios statulėlės gimsta visai ne Holivude ir kiekviena jų gaminama rankomis.
„Oskarų“ statulėlė
„Oskarų“ statulėlė

„Oskarų“ statulėlės yra metus iš metų gaminamos toje pačioje Ilinojaus valstijoje, Čikagoje, esančioje „R.S. Owens & Company“ gamykloje. Meistrai su ypatingu kruopštumu kuria kiekvieną statulėlę.

Pirmiausia išlydytas alavo lydinys pilamas į „Oskaro“ formą. Tokių formų, beje, pasaulyje tėra dvi. Abi sukurtos „R.S. Owens & Company“ ir čia saugomos. Maždaug po minutės liejimo forma yra atidaroma ir pasirodo maždaug 3,8 kg sveriantis „Oskaras“.

Statulėlė apžiūrima, kol yra dar karšta, jei ji pavykusi, ji padedama atvėsti apytiksliai valandai.Vėliau statulėlės nelygumai yra pašalinami, ji „aptašoma“. Tuomet alavinis „Oskaras“ nupoliruojamas. Kiekvienai statulėlei yra skiriamas serijinis numeris, kuris išgraviruojamas ant jos pagrindo. „Oskarus“ teikianti JAV Kino ir meno akademija tokių saugumo priemonių ėmėsi tam, kad galėtų susekti visas statulėles.

Po šios procedūros statulėlei leidžiama „pailsėti“ ir sukietėti keletą dienų. Joms praėjus „Oskaras“ yra elektrolizės būdu aptraukiamas nikeliu, sidabru arba 24 karatų auksu.

Galiausiai paauksuota statulėlė prisukama ant savo pagrindo, įdedama į dėžes ir siunčiama į Holivudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius