Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinį Holivudo prodiuserių apdovanojimą gavo „Lūšnyno milijonierius“ (nuotraukos, video)

Mažo biudžeto režisūrinio kino hitas „Lūšnyno milijonierius“ (Slumdog Millionaire) apie Indijos televizijos laidoje praturtėjantį vaikinuką šeštadienį gavo pagrindinį Holivudo prodiuserių apdovanojimą ir dar labiau sustiprino savo pozicijas varžybose dėl „Oskarų“, kurios baigsis jau kitą mėnesį.
Filmo „Lūšnyno milijonierius“ žvaigždės
Filmo „Lūšnyno milijonierius“ žvaigždės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lūšnyno milijonierius“, kurį režisavo britas Danny Boyle'as, ketvirtadienį gavo 10 „Oskarų“ nominacijų, įskaitant nominaciją geriausio filmo kategorijoje. Daugiau nominacijų – 13 – gavo tik „Keista Bendžamino Batono istorija“ (The Curious Case of Benjamin Button).

Pagrindinis Amerikos prodiuserių sąjungos (PGA) apdovanojimas atitenka filmo prodiuseriui, šiuo atveju – Christianui Colsonui (Kristianui Kolsonui), kuris anksčiau yra priodiusavęs tris palyginti nežinomus trilerius.

„Lūšnyno milijonierius“, kurį režisavo britas Danny Boyle'as, ketvirtadienį gavo 10 „Oskarų“ nominacijų, įskaitant nominaciją geriausio filmo kategorijoje.

Jo naujausias filmas – tai istorija apie vaikinuką, iš Mumbajaus lūšnyno, kuris rizikuoja dėl meilės ir akimirksniu praturtėja dalyvaudamas televizijos žaidime „Kas nori tapti milijonieriumi?“.

PGA apdovanojimas laikomas svarbiu „Oskarų“ pranašu, nes prodiuserių sąjungos nariai yra svarbi Kino meno ir mokslo akademijos narių, renkančių „Oskarų“ laureatus, dalis.

Per pirmuosius 19 metų 12 PGA laureatų paskui laimėjo ir geriausio filmo „Oskarą“; tarp jų yra ir pernykštis laureatas „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ (No Country for Old Men). Tačiau nuo 2005-ųjų prodiuseriai trejus metus iš eilės prašaudavo pro šalį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Freida Pinto ir Devas Patelas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Freida Pinto ir Devas Patelas

Be „Keistos Bendžamino Batono istorijos“, kurioje vaidina Bradas Pittas, „Lūšnyno milijonieriaus“ varžovai dėl prestižiškiausio „Oskaro" yra biografinis filmas apie gėjų teisių gynėją „Milkas“ (Milk), meilės po Holokausto istorija „Skaitovas“ (The Reader) ir politinė drama „Frostas prieš Niksoną“ (Frost/Nixon).

Visi šie filmai, išskyrus "Skaitovą", varžėsi ir dėl PGA geriausio filmo apdovanojimo.

PGA taip pat pagerbė populiarųjį filmą apie robotų meilę „WALL-E. Šiukšlių princo istorija“ (Wall-E), kuris pripažintas geriausia metų animacine juosta, o geriausia dokumentine juosta pripažino „Žmogų ant lyno“ (Man on Wire) – filmą apie vyrą, kuris 1974 metais perėjo lynu tarp Pasaulio prekybos centro dangoraižių.

Televizijos kategorijose PGA apdovanojo AMC dramą „Pamišėlius“ (Mad Men), NBC situacijų komediją „30 Rock“, CBS naujienų laidą „60 Minutes“ ir „Comedy Central“ komentarų parodiją „The Colbert Report“.

 Filmo „Lūšnyno milijonierius“ pristatymas:

VIDEO: Slumdog Millionaire - Trailer

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius