-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano televizijoje pagrindiniu laidos prizu tapo kūdikis

Dėl reitingų kovojančios Pakistano televizijos rado dar vieną kozirį – įvaikinimą. Viena bevaikė pora viktorinoje kaip pagrindinį prizą laimėjo kūdikį, skelbia „Die Welt“.
Laidos vedėjas demonstruoja naujagimę mergaitę.
Laidos vedėjas demonstruoja naujagimę mergaitę. / Kadras iš Youtube.com

Kai poroms pačioms nepavyksta susilaukti taip trokštamos atžalos, daugelis atsiduria beviltiškoje situacijoje. Pakistano televizijos stotis nusprendė išnaudoti šią situaciją savo naudai. Konservatyvios islamiškos televizijos stoties „Geo TV“ laidoje galima laimėti ne ką kitą, o kūdikį.

Bevaikės poros viena prieš kitą kovoja Karačyje, dalyvaudamos laidoje „Amaan Ramadan“.

„Ši miela mergaitė buvo išmesta į sąvartyną“, – sakė laidos vedėjas Aamiras Liaquatas Hussainas ir publikai pristatė pagrindinį prizą: į raudoną audeklą suvyniotą mergaitę. „Pažiūrėkite, kokia ji graži ir nekalta“, – sakė jis.

Norėdamos laimėti vaiką, poros turėjo išspręsti keletą užduočių, tarp jų dalyvauti Korano viktorijoje ir maisto ruošimo varžybose. Galiausiai žiuri nusprendė, kuri pora į namus grįš su kūdikiu, o kuri laimės žemės sklypą, automobilį, skalbimo mašiną ar iPhone‘ą.

Paskelbus nugalėtoją, tėvais tapusi pora negalėjo patikėti savo laime. „Tai ramadano dovana“, – ašarodama sakė moteris. Jos vyras neslėpė, kad pora vaikelio laukė 14 metų. „Aš dažnai girdėdavau užuominas, jog turiu vesti antrą kartą, tačiau aš buvau kantrus“, – sakė jis. Mergaitė pavadinta Fatima.

Žiūrovų antplūdis

Naujagimę išgelbėjo labdaros organizacija „Chhhipa“, kuri rūpinasi paliktais vaikais ir stengiasi atkreipti visuomenės dėmesį akcijomis, kuriose ragina neišmesti vaikų, o geriau atiduoti į kūdikių namus. Pakistane dažniausiai nukenčia mergaitės, mat vargingos šeimos neturi lėšų kraičiui.

Kaip skelbė „Newsweek“, televizijos šou pagerino visus reitingus. Jau rengiamasi dar vienam laidų ciklui.

Ramadano metu televizijos ypač stipriai kovoja už auditorijos dėmesį. Dažnai epicentre atsiduria religinis turinys. Pernai viena televizija ant nuogo modelio demonstravo egzorcizmo apeigas. Kita laida gyvai transliavo, kaip žmonės iš induizmo atsiverčia į islamą.

Tokios programos sukelia daug diskusijų. Pats moderatorius Aamiras Liaquatas Hussainas kaltinamas televizijoje skatinantis ekstremistines pažiūras. Net ir ši laida, kurios pagrindiniu įrankiu tapo kūdikis, sulaukė kritikos. Rašytoja iš Karačio miesto Bina Shah įsitikinusi, kad laida peržengė padorumo ribas ir pažeidė etikos taisykles. „Jis turbūt mano, kad daro kažką gero“, – BBC sakė rašytoja. Tuo pačiu metu Pakistane buvo uždrausta prezervatyvų reklama, nes ši esą per daug įžeidžianti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius