Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje Šventosios šeimynos dieną minėjo net 186 sutuoktinių poros

Net 186 krikščioniškoje santuokoje gyvenančios poros sekmadienį sausakimšoje Palangos Švšč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje atnaujino santuokos įžadus, vienas kitam duotus prieš keletą, keliolika ar net keliasdešimt metų. Taip šeimoms draugiškoje Palangoje jau trečius metus iš eilės paminėta Šventosios šeimos diena.
Atnaujinti santuokos įžadus panoro gausybė porų.
Atnaujinti santuokos įžadus panoro gausybė porų. / J.Vanagės nuotr.

Pasak Palangos katalikų klebono Mariaus Venskaus, nors ne porų, apsisprendusių atnaujinti santuokos įžadus, skaičius šią dieną yra svarbiausia, vis dėlto norinčiųjų dar kartą vienas kitam ištarti priesaikos žodžius gausa kleboną gerokai nustebino:  „Rytą kiek išgąsdino lietus – pamaniau, kad darganotą dieną į Palangą gali atvykti palyginti nedaug žmonių. Tačiau, nepaisant nekokio oro, į Palangą švęsti Šventosios šeimos šventės atvažiavo porų iš visos Lietuvos.“

Sekmadienį ne tik palangiškiai, bet ir iš kitų šalies miestų atvykę sutuoktiniai dar kartą stojo prie altoriaus. Poras, apsisprendusias dar kartą vienas kitam ištarti „taip“, palaimino Telšių vyskupas augziliaras Linas Genadijus Vodopjanovas. Jis sutuoktiniams priminė popiežiaus raginimą santuokoje nepamiršti trijų svarbiausių žodžių: „ačiū“, „prašom“ ir „atsiprašau“.

Santuokos įžadus atnaujinusioms poroms padovanotos Peterio Kreefto knygą „Malda pradedantiesiems“. Po Šventų Mišių ir santuokos įžadų atnaujinimo į kurortą atvykusios šeimos pakviestos į koncertą Kurhauze „Populiariausios klasikos melodijos“.

„Meilės brendimas ir augimas nėra vienadienis. Vieni, sukūrę šeimą, pasikliauja vien Dievo palaima, kiti deda pastangas ir savo jėgomis bando išlaikyti meilę. Šventos Šeimos šventė ir santuokos įžadų atnaujinimas parodo, kaip svarbu išlaikyti lygsvarą tarp Dievo palaimos ir žmogiškųjų pastangų“, – sakė M. Venskus.

Klebonas taip pat pabrėžė, jog, nors santuokos priesaiką sutuoktiniai duoda vienas kitam, kartu tai yra sakramentas ir visuomenei, nes šeimos gyvenimas yra svarbus bendruomenei: „Santuokoje būna visko, ne tik džiaugsmo, todėl labai svarbu poroms išeiti iš savo uždarumo ir pamatyti, kad santuokos kelionėje jie nėra vieni. Šventosios šeimynos šventės esmė – pabuvimas kartu, bet ši prasmė gali būti suvokiama tik tikinčiam žmogui.“. 

Šventosios šeimos diena – vienas iš daugelio festivalio „Palanga – Kalėdų šviesos miestas“ renginių kurorte.

Artimiausias festivalio renginys – gruodžio 31-ąją Kurhauze vyksiantis klasikinės muzikos koncertas „Senuosius palydint“ bei tradicinis Naujųjų Metų fejerverkas nuo jūros tilto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius