-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Parapija rašo dienoraštį

Lazdijų tikintieji ateinančioms kartoms paliks savo pavardėmis, vardais, ypatingais faktais bei mintimis užpildytą bažnytinę knygą.
Pirmame Tūkstantmečio knygos puslapyje – klebono G.Urbšto kreipimasis į parapijos gyventojus.
Pirmame Tūkstantmečio knygos puslapyje – klebono G.Urbšto kreipimasis į parapijos gyventojus. / „Lietuvos žinių“ nuotr.
Temos: 1 Parapija

Šv.Onos bažnyčios klebonas Gintaras Urbštas pasakojo, kad Tūkstantmečio knygos idėja kilo svarstant siūlymus, kaip išraiškingiau paminėti dvi reikšmingas datas – parapijos įkūrimo 450 metų jubiliejų bei Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį. Buvo siūloma pastatyti kryžių, sutvarkyti aikštę priešais bažnyčią ir pastatyti paminklą dvasininkui Motiejui Gustaičiui, įkūrusiam Lazdijų mokyklą. Apsvarsčius visas idėjas, nuspręsta, kad visų parapijos gyventojų knygos rašymas būtų geriausias ir prasmingiausias sumanymas. Tūkstantmečio knyga pavadintame dienoraštyje kiekvienas parapijos gyventojas pats perduotų žinias apie save ateinančioms kartoms.

„Bažnytinės knygos anksčiau buvo pagrindinis svarbiausių žmogaus gyvenimo faktų šaltinis. Jose išlikę įrašai apie gimimą, mirtį, santuokas, įvairių sakramentų priėmimus. Todėl dabar vėl nuspręsta sugrįžti prie šimtmečių patikrinto informacijos perdavimo būdo“, – LŽ teigė G.Urbštas. Kiekvienas Lazdijų Šv.Onos parapijos tikintysis Tūkstantmečio knygoje įrašys pagrindinius savo duomenis – vardą, pavardę, gimimo metus, profesiją, o šalia – ir palinkėjimą ar gyvenimo įvykio aprašymą. Nuo šiol knygą galima rasti bažnyčioje šalia kitos religinės literatūros, o kad žmonėms būtų patogiau – ji padėta ant atskiro staliuko.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius