-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje švenčiama tarptautinė motinos Žemės diena

Penktadienį pasaulyje minima tarptautinė motinos Žemės diena, kuri tarsi simboliškai pabaigia Žemės mėnesį, prasidėjusį kovo 20-ąją – Pavasario lygiadienį.
Žemė
Žemė / „Shutterstock“ nuotr.

Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios įstaigos šiuo laikotarpiu Lietuvoje organizavo aplinkosauginius renginius, į kuriuos buvo įtraukta ir visuomenė: organizuotos konferencijos, parodos, inkilų kėlimas, praėjusį savaitgalį šalyje praūžė nacionalinis miškasodis, kuriame pasodinta beveik 100 hektarų naujų miškų.

Pasak aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, šis mėnuo mums priminė, kad visi turime vienytis ir prisidėti prie aplinkosauginių problemų sprendimo.

„Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną, todėl ir mes visų ekologinių problemų neišspręsime per mėnesį. Bet jeigu kiekvienas iš mūsų kasdien padarys bent po mažytį darbą švaresnės ir gražesnės aplinkos labui, mes gyvensime kur kas geriau. Gamtoje viskas dėsninga ir harmoninga. Neabejoju, kad už gera Žemė mums taip pat atlygins geru“, – teigia K.Trečiokas.

Šeštadienį šalyje pasidės visuotinė švaros akcija „Darom 2016“, kurios metu žmonės kviečiami kuo aktyviau dalyvauti nuo šiukšlių vaduojant gamtos kampelius. Aplinkos ministerijos talkininkai kartu su Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojais valys Neries pakrantę sostinėje. Nerimi plauks aplinkos apsaugos inspektoriai, ieškodami labiausiai užterštų teritorijų bei tikrindami, kaip žvejai mėgėjai laikosi reikalavimo sutvarkyti žvejybos vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius