Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiklausykite: D.Katkui pakėlus batutą, traukiniai suskambino Tautišką giesmę

Dirigentui Donatui Katktui paėmus į rankas batutą, mašinistų valdomi traukiniai, atkurtos valstybės 100-mečio proga, suskambino Tautišką giesmę.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ pristatė naują modernų traukinį
Pasiklausykite: D.Katkui pakėlus batutą, traukiniai suskambino Tautišką giesmę / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
VIDEO: „Lietuvos geležinkeliai“ su šimtmečiu šalį sveikina originaliai atliktu himnu

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška tikina, kad taip, subūrus unikalų traukinių orkestrą, atliekamas Lietuvos himnas istorijoje skamba pirmą kartą.

„Iš visų mūsų turimų traukinių – tiek keleivinių, tiek krovininių – turėjome atrinkti lokomotyvus, turinčius skirtingos tonacijos signalus. Tai išties nelengva užduotis, o jos rezultatas nustebino ir mus pačius – turbūt niekas Geležinkeliuose iki šiol nežinojo, kiek skirtingų garsų ir intonacijų turi lokomotyvai. Vykdėme ir muzikaliausių mašinistų atranką“, – pasakoja M.Bartuška.

Daugiausiai pastangų įgyvendinant idėją, anot jo, pareikalavo lokomotyvų ir skirtingų signalų tonacijų atranka – ruoštis reikėjo daugiau nei mėnesį.

Lietuvai švenčiant atkurtos valstybės šimtmetį, „Lietuvos geležinkeliai“ gyventojams žada atverti iki šiol tik svarbiausių valstybės asmenų lankytas erdves – organizuojamos specialios nemokamos ekskursijos po Vilniaus geležinkelio stotį.

„Šventinį savaitgalį keleiviai bus kviečiami į neįprastas keliones traukiniais kartu su gidais, o Vasario 16-osios išvakarėse – į nemokamą filmo „Grąžinti Nepriklausomybę“ peržiūrą bei diskusiją apie signatarų autoritetą su filmo kūrėjais ir Lietuvos nepriklausomybės akto signataru Rimvydu Valatka“, – pranešime žiniasklaidai rašo bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius