Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskutinius pinigus jaunas bedarbis išleido didžiuliam reklaminiam stendui su prašymu jį įdarbinti, o pirmąją algą skyrė dar vienam stendui su padėka naujam darbdaviui

24-erių Adamas Pacitti paskutinius 500 svarų sterlingų išleido milžiniškam reklaminiam stendui tikėdamasis, kad tokiu būdu pagaliau gaus darbą. Jam pasisekė – netrukus atsirado darbdavys, panoręs įdarbinti originalų jaunuolį, o šis atsidėkodamas už pirmą algą užsakė dar vieną stendą ir padėkojo už suteiktą darbą, rašo „The Daily Mail“.
Bedarbis
Bedarbis / 123RF nuotr.

Pirmajame stende buvo kostiumu pasipuošusio Adamo nuotrauka, kurioje jis pirštu rodo į užrašą: „Aš išleidau savo paskutinius 500 svarų šiam stendui. Prašau, duokite man darbo“. Po šiuo užrašu buvo pateiktas interneto adresas, kuriuo galima su juo susisiekti – www.employadam.com.

Pamatę, kaip originaliai save reklamuoja Adamas, jam darbą ėmė siūlyti daugybė kompanijų. Adamas pasakojo, kad pirmiausia sukūrė interneto puslapį apie save, o tik po to sumanė užsakyti stendą. Pirmojo darbo pasiūlymo vaikinas teigia sulaukęs jau valandą po to, kai pradėjo veikti jo puslapis.

Adamo sugalvotas būdas rasti darbą susilaukė itin daug dėmesio – jo interneto puslapį, kuriame potencialūs darbdaviai galėjo pamatyti jo prisistatymą ir daugiau apie jį sužinoti, aplankė apie pusantro milijono žmonių visame pasaulyje. Pirmiausia vaikinas nuotrauka su stendu pasidalijo socialiniame tinkle „Twitter“ ir taip ji pradėjo sklisti po visą pasaulį – žmonės vieni po kito dalijosi Adamo puslapio adresu ir ragino padėti surasti jam darbą.

„Be tų visų žmonių, kurie dalijosi mano interneto adresu, aš vis dar būčiau bedarbis“, – sakė keletą mėnesių nesėkmingai darbo ieškojęs vaikinas.

„Darbdaviai man siuntė darbo sutartis net su manimi nepakalbėję, tai buvo tikra sėkmė, – pasakojo vaikinas. – Galiu pasakyti, kad iki šios dienos gavau apie 100 darbo pasiūlymų.“

Iš galybės pasiūlymų Adamas pasirinko jam labiausiai patikusį – dabar vaikinas dirba vaizdo įrašų prodiuseriu ir kuria internetinius filmukus. Gavęs algą vaikinas panoro atsidėkoti savo darbdaviui – Londone pasirodė naujas stendas su padėka. „Išleidau pirmąją savo algą šiam stendui. Ačiū, kad man padėjote“, – rašoma stende, kuriame Adamas pozuoja jau su laisvo stiliaus drabužiais.

Dabar Adamas savo interneto puslapyje bando padėti susirasti darbą kitiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius