-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastos nuo mirusio vyro

Britė našlė gavo teisę būti apvaisinta savo mirusio vyro sperma, nors jis, būdamas gyvas, tam sutikimo nedavė.
Draudimo bendrovės kratosi nėščiųjų
42-ejų moteriai bus atliktas dirbtinis apvaisinimas. Ji pastos nuo savo mirusio vyro. / Photos.com nuotr.

Atsakingos už apvaisinimą institucijos davė jai leidimą naudotis vyro sperma, kuri buvo paimta netrukus po jo mirties per operaciją, rašo „The Daily Mail“.

Dabar 42-ejų moteris turi keliauti į JAV, kad būtų atlikta apvaisinimo procedūra. Ši procedūra negali būti atliekama Didžiojoje Britanijoje, kur draudžiama apvaisinti moterį donoro, nedavusio tam raštiško sutikimo, sperma.

Moters prašymą nagrinėjantis teisėjas leido paimti vyro spermos mėginių, kai išgirdo, jog moteris su sutuoktiniu lankėsi pas vaisingumo specialistus, nes planavo turėti kūdikį.

Vėliau Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad šis leidimas buvo neteisėtas, nes šalies įstatymai reikalauja vyro raštiško sutikimo, tačiau šią sritį kontroliuojanti institucija nusprendė padaryti išimtį ir suteikti moteriai galimybę pastoti.

Našlė nori, kad jos duktė turėtų broliuką ar sesutę. Moteris, kuri oficialiai nebuvo įvardyta, advokatų teigimu, yra itin patenkinta tokiu sprendimu.

Jos vyras mirė dar 2007-aisiais. Visą šį laiką moteris kovojo ir laukė galutinio sprendimo. Po kelių mėnesių ji turėtų vykti į JAV dėl apvaisinimo procedūros. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius