Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru prostitutės reikalauja tinkamai elgtis

Šimtas prostitučių ir transvestitų antradienį išėjo į Limos gatves protestuoti prieš smurtą ir diskriminaciją jų atžvilgiu.
Peru prostitučių eisena Limoje
Peru prostitučių eisena Limoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Peru

Per sostinės centrą žygiuojantys protestuotojai nešė transparantus su užrašais „Esame žmonės ir nusipelnome pagarbos“, „Turime tas pačias teises kaip bet kuri kita Peru moteris“.

„Mes prašome, kad mus pripažintų kaip sekso darbuotojas, kad mus gintų darbo įstatymai“, – sakė kovotoja už sekso darbuotojų teises Angela Villon.

Peru prostitutės negali gauti valstybės pašalpų ir išmokų, tarp kurių gali būti pinigai būstui įsigyti, pensijos ar socialinės pašalpos.

Pasak A.Villon, sekso darbuotojos dažnai patiria policijos smurtą, be to, policija negina jų nuo nuolatinių užpuolikų, apiplėšimo atveju.

Lytinės sveikatos specialistė Ximena Salazar iš Cayetano Heredios universiteto sakė, kad Vyriausybės politika duoda priešingus rezultatus.

„Jos turi tas pačias teises kaip bet kuris kitas Peru pilietis, – sakė ji. – Mes turėtume pripažinti šias organizacijas ir kalbėtis, kad kurtume tolerancijos zonas, kur būtų tvarka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius