Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pėsčiomis pajūriu: dalyvius vėjas vertė iš kojų, teko ieškoti kopose pasiklydusio žygeivio

Skraidančios lėkštės su koše, žvarbus vėjas, iki pat kopų besiritančios bangos, pasirodžiusi saulė, žmonės, sustoję į „gyvąją širdį“, be perstojo kursuojantys keltai ir dar daug tikrų emocijų – toks buvo pajūryje vykęs tradicinis pėsčiųjų žygis.
„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka
„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka / Elijaus Kniežausko nuotr.

Beveik penki tūkstančiai žygeivių savaitgalį susitiko „Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ trasose, o pats žygis šiemet tapo oficialiu ir masiškiausiu 2018 metų Europos sporto miesto – Klaipėdos – renginiu.

Nors savaitgalį buvo pranašaujama audra su kruša bei stiprus vėjas, tačiau tikrųjų ėjimo pėsčiomis entuziastų prognozės neišgąsdino, o žygeiviai rinkosi ne tik trumpus, bet ir ilgiausius – 50, 75 ir 100 kilometrų atstumus.

Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka
Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka

Tačiau permainingi savaitgalio orai, kai vėją keitė saulė, o ją – staiga prapliupęs smarkus lietus tapo iššūkiu net ir patyrusiems keliautojams. Tiesa, net ir žvarbią dieną savo kilometrus žygeiviai rinko su šypsena ir neprarasdami geros nuotaikos.

„Kartais vėjas būdavo toks stiprus, jog į orą kilo įvairūs daiktai. Valgant reikėjo rankose laikyti ne tik įrankius ir puodelius, tačiau ir pilną lėkštę košės. Viena akimirka – ir viskas skrenda“, – įspūdžiais dalinosi žygeiviai.

„Per pirmuosius 20 kilometrų gavome visko — stipraus lietaus, kai du kartus sulijo iki žliugsėjimo batuose, iš kojų verčiančio vėjo, krušos ir truputį saulės“, – socialiniame tinkle rašė 100 kilometrų ėjusi moteris.

Beje, net ir blogas oras turi savo žavesio, mat ne kasdien pavyksta pamatyti supykusią ir nesusišukavusią jūrą, pajusti jos didybę ir nuo vandens saugoti kojas, kai galinga bangos jėga pasiekia net kopas.

Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka
Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka

„Kartą man teko eiti per dieną stipriai lyjant lietui. Tad nežinau, ar gali būti blogiau? Šį kartą nuotaikos buvo puikios. Nors lietus darė trumpas pertraukas, bet aplinkinių pozityvumas ir palaikymas – pati didžiausia motyvacija. Tie, kurie dalyvauja panašiuose žygiuose, žino – prieš žygį reikia nusiteikti bet kokiam orui, nebūtinai lietui, tačiau ir alinančiai saulei. Su gamta nesusitarsi“, – kalbėjo vienas iš žygeivių.

Permainingas oras žalos pridarė ir žygio organizatoriams: sulaužė palapines, išvartė baldus, o likusias sveikas palapines bei kitas konstrukcijas reikėjo tvirtinti kuolais prie žemės ir virvėmis prie medžių ar pastatų.

Organizatoriams teko gelbėti netikėtai į kopas nuklydusį ir nebegalintį paeiti žygeivį. Pasitelkę mobiliasias paieškų komandas organizatoriai rado jį gyvą ir sveiką, tik sušlapusį ir išsigandusį. Pasiklydusio dalyvio ieškojo maždaug dešimt „TrenkTuro“ ekipažų.

„Šį kartą sąlygos buvo tikrai sudėtingos. Džiaugiamės, kad viskas baigėsi sėkmingai, visi liko sveiki ir atsipirkome tik šiek tiek sugadintos įrangos. Manau, kad mums šįkart padėjo ilgametė žygių organizavimo patirtis – renginyje dirbo patyrusi ir gerai teritoriją žinanti komanda, visi mūsų automobiliai buvo aprūpinti GPS signalų davikliais, kurie leido efektyviai spręsti staiga iškilusias problemas“, – sakė renginio organizatoriaus „TrenkTuro“ vadovas Deividas Urbonavičius.

Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka
Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka

Tie, kurie žygio negalėjo baigti, nuo poilsio ir pagalbos punktų į finišo vietą buvo parvežami. Beje, šį kartą poilsio stotelės žygeiviams tapo itin svarbios, mat čia jie galėjo sušilti, pasivaišinti karšta arbata, taip pat buvo dalinami užkandžiai bei „Neptūno“ vanduo, o einantiems ilgesnius atstumus – paruošti karšti pietūs.

Nepaisant nenuspėjamų orų, finišavusiųjų procentas – didelis. Tikslą pasiekė maždaug du trečdaliai ėjusių 75 ir 100 kilometrų atstumus, 50 kilometrų distanciją nuėjo apie 90 procentų dalyvių, o trumpuosius 12,5 ir 25 kilometrų maršrutus įveikė beveik visi žygeiviai.

„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ dalyvavo daugiau nei 200 užsieniečių, dauguma jų – iš Latvijos. Šiemet pavasarį „TrenkTuras“ organizavo žygi Liepojos pajūriu, tad panašu, kad latviai irgi užsikrėtė ėjimo virusu.

Vyriausias žygeivis – 78 metų vyriškis iš Šilutės.

„Hiatus“ komandinėje rungtyje dalyvavo virš šimto įvairaus dydžio komandų, trys daugiausiai kilometrų nuėjusios komandos apdovanotos „Hiatus“ trofėjais ir dovanomis.

Daugiau nei 150 žmonių „Gjensidige“ kolektyvas nuėjo daugiausiai – beveik 3.5 tūkst kilometrų.

Antrąją vietą užėmė asociacijos „Gyvastis“ 112 žmonių komanda, nuėjusi daugiau nei 1.5 tūkst. kilometrų. Tai – žmonės, gyvenantys su persodintais organais, jų artimieji ir tie, kurie palaiko organų donorystės idėją. Simboliškai įprasmindami organų donorystės idėją „Gyvasties“ komandos dalyviai kartu su kitais žygeiviais paplūdimyje sustojo į vieną didžiulę širdį.

Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka
Elijaus Kniežausko nuotr./„Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygio akimirka

Trečioji vieta atiteko „Lietuvos draudimo“ kolektyvui, kurių komanda, nors ir buvo gausiausia (157 žygeiviai), pasirinkę trumpiausius atstumus kartu nuėjo beveik 1.3 tūkstantį kilometrų.

Dalyviai buvo apdovanoti diplomais, medaliais, o augintiniai – specialiais keturkojų medaliais ir „Canis“ skanėstais.

Viso renginio metu budėjo kelios medikų brigados, visuose tarpiniuose punktuose dalyviai galėjo gauti būtinųjų medicinos priemonių iš „BENU“ vaistinėlių. Pasak žygyje dirbusių savanorių, populiariausi reikmenys – pleistrai ir raumenų bei sąnarių nuovargį mažinantys „Perskindol“ tepalai bei aerozoliai.

Renginio generalinis rėmėjas „Gjensidige“ visiems dalyviams suteikė galimybę apsidrausti nuo nelaimingų atsitikimų už simbolinę kainą. Prie renginio sėkmės prisidėjo ir „Smiltynės perkėla“ – senojoje perkėloje nuo šeštadienio ankstaus ryto keltai kursavo be sustojimo, o naktiniai grafikai buvo priderinti prie dalyvių.

Šių metų „TrenkTuro“ žygių sezonas dar nėra baigtas. Jau netrukus aktyvaus laisvalaikio organizatorius pakvies į pirmąjį kartą vidurio Lietuvoje rengiamą žygį ir gelstančios gamtos takuose pabūti su rudeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius