Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Picasso ir Giacometti darbai Niujorke nupirkti po 7,7 mln. dolerių

Pablo Picasso ir Alberto Giacometti darbai trečiadienį impresionizmo ir šiuolaikinio meno aukcione Niujorke buvo nupirkti po daugiau kaip 7 mln. dolerių ir tai rodo, kad kolekcininkai vis dar nori leisti pinigus nepaisydami pasaulinės recesijos, pranešė „Christie's“.
Picasso darbai
Picasso darbai / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Menas Niujorkas

P.Picasso 1971 metų paveikslą „Moteris su skrybėle“ (Femme au Chapeau) pardavė kino režisierius Julianas Schnabelis, kad galėtų padėti finansuoti vieną nekilnojamojo turto projektą. Šis paveikslas, kuriame pavaizduotos moters veidas primena paties menininko veidą, buvo nupirktas už 7,7 mln. dolerių (20 mln. litų); ši suma yra tik kiek mažesnė už prognozuotą.

J.Schnabelis, kuris už savo filmą „Skafandras ir drugelis“ (Le scaphandre et le papillon) buvo nominuotas „Oskarui“, tą paveikslą nusipirko iš P.Picasso vaikaičio, ir nuo 1989 metų jis kabėjo jo namuose bei studijoje Manhatane.

P.Picasso šį paveikslą buvo atrinkęs 1973 metų personalinei parodai Avinjone Prancūzijoje, bet mirė mėnuo prieš jos atidarymą.

A.Giacometti skulptūra iš parduotuvių tinklo „Gimbels“ vadovo dukters Caral Gimbel Lebworth dvaro taip pat buvo parduota už 7,7 mln. dolerių - brangiau nei prognozuota. Tas bronzinis „Diego biustas“ (Buste de Diego), vaizduojantis menininko brolį, nebuvo eksponuojamas daugiau kaip 35 metus.

Trečiadienį buvo pasiektas rekordas dėl Tamaros de Lempickos 1932 metų paveikslo „Madame M. portretas“ (Portrait de Madame M), kuris buvo nupirktas už 6,1 mln. dolerių (15,8 mln. litų). Ankstesnis rekordas buvo pasiektas antradienį konkurentų aukcione „Sotheby's“, kuriame šios menininkės „Mardžori Feri portretas“ (Portrait de Marjorie Ferry) buvo parduotas už 4,9 mln. dolerių (12,7 mln. litų).

Nežinia dėl ekonominės padėties prislopino dalį meno aukcionų rinkos, bet „Christie's“ paskelbė, kad yra patenkintas trečiadienio aukcionu.

„Šio vakaro pardavimas rodo, kad aukcionas yra labai tinkama arena ... parduoti darbus, kurie yra nauji rinkai, - sakė „Christie's Americas“ prezidentas Marcas Porteris. - Kolekcininkai tebetrokšta aukštos kokybės darbų, kurie yra protingai įvertinti ir puikiai pateikti“.

Iš 48 „Christie's“ pasiūlytų daiktų 38 buvo parduoti už 103 mln. dolerių. Tai atitinka prieš aukcioną skelbtas prognozes apie 88-125 mln. dolerių.

Pernai pavasarį „Christie's“ turėjo 58 darbus ir pardavė 44, už kuriuos gavo 277 mln. dolerių.

Šio trečiadienio aukciono pirkėjų pavardžių „Christie's“ neskelbia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius