Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pietų Afrikos Respublikoje pabėgusiam liūtui atidėtas mirties nuosprendis

Pietų Afrikos Respublikos nacionalinių parkų valdybos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad peržiūrės sprendimą užmigdyti liūtą Silvestrą, kuris buvo du kartus pabėgęs iš nacionalinio parko teritorijos ir sudraskęs keletą dešimčių naminių gyvūnų. Parko prižiūrėtojai tebeieško šio trejų metų plėšrūno, kuris savaitgalį dingo iš Karu nacionalinio parko pietinėje šalies dalyje.
Bute kaip gyvūnėlis laikytas ir išgelbėtas liūtas
Liūtas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Afrikos nacionalinių parkų valdyba pranešimas, kad pagautas liūtas bus užmigdytas, sukėlė kai kurių gyvūnų mylėtojų pasipiktinimą.

Tačiau trečiadienį valdyba patikslino, kad eutanazija Silvestrui bus atlikta tik tuo atveju, jeigu jo „padaryta žala bus didžiulė ir jis kels pavojų žmonėms“.

„Kai kurie visuomenės nariai sunerimo dėl pranešimų, kad šis gyvūnas bus užmigdytas, bet negalima priimti sprendimo, kol šis gyvūnas nėra sugautas“, – priduriama pranešime.

Liūtą galima perkelti į kitą nacionalinį parką arba privatų laukinių gyvūnų rezervatą, arba pataisyti aptvarą pačiame Karu parke, kad šis iš jo nepabėgtų.

Per ankstesnį savo pabėgimą praėjusiais metais Silvestras tris savaites išbuvo laisvėje, įveikė šimtų kilometrų atstumą ir papjovė 28 avis, vieną karvę ir vieną didžiąją kudu antilopę.

Jis buvo sulaikytas ir pagautas iš sraigtasparnio paleidus raminamųjų vaistų šūvį. Visa liūto gaudymo operacija kainavo 47 tūkst. 300 eurų.

Po pabėgimo Silvestrui buvo uždėtas specialus jo buvimo vietą leidžiantis fiksuoti antkaklis, tačiau gyvūnas ir vėl įstengė pabėgti, po smarkių liūčių pralindęs pro elektrinę tvorą.

Remiantis žiniasklaida, nuo to laiko jis sumedžiojo vieną karvę privačioje fermoje.

„Nors į liūto paiešką išsiųsta prižiūrėtojų komanda turi patirties ieškoti žvėrių krūmynuose, dabar išlieka pavojus būti netikėtai užpultam šio gyvūno, – sakė parko vadovybė. – Šiuo metu liūtas klajoja po atokią kalnuotą vietovę, tikimasi, kad jis nesusidurs su žmonėmis“.

Vietos gyventojai buvo įspėti neužmiršti atsargumo ir prie jo nesiartinti.

Į Vakarų Kapo provincijos Karu nacionaliniame parką išnykę liūtai sugrįžo tik 2010 metais, po beveik 170 metų pertraukos.

Paskutinis laukinis liūtas tose vietovėse buvo nušautas 1842 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius