-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pietų Korėjoje rastas savižudis imitavo Jėzaus Kristaus mirtį

Vidutinio amžiaus taksistas iš Pietų Korėjos, kuris buvo rastas negyvas pakibęs ant medinio kryžiaus po Velykų savaitgalio, iš tikrųjų pats nusižudė, antradienį paskelbė policija, pridūrusi, kad gilus tikėjimas padėjo šiam vyrui iškęsti didelį skausmą.

58 metų vyro, pavarde Kimas, lavonas buvo rastas gegužės 1 dieną viename apleistame karjere prie šalies centrinėje dalyje esančio Mungiono miesto, kabantis pamovęs savo rankas ir kojas ant vinių, įkaltų stovinčiame kryžiuje.

Kimas vilkėjo tik apatines kelnaites, o ant galvos buvo užsidėjęs dygliuotą vainiką. Jo dešiniame šone žiojėjo durtinė žaizdą, o ant kūno matėsi kelios rimbo kirčių žymes. Šis vaizdas atitiko Jėzaus Kristaus nukryžiavimo aprašymą.

Policija anksčiau paskelbė, jog Kimas veikiausiai mirė Velykų savaitgalį (balandžio 22-24 dienomis), tačiau jo kūnas buvo rastas tik praėjus daugiau nei savaitei. Pareigūnai aiškinosi, ar vyras nusižudė vienas, ar kas nors jam padėjo.

Teismo medicinos ekspertai atkūrė Kimo mirties aplinkybes, vadovaudamiesi įvykio vietoje rastais užrašus kaip atlikti nukryžiavimą. Vietos policija nurodė, kad šis tekstas atitinka Kimo rašyseną.

„Atlikę du bandymus, patvirtinome, jog nusikryžiuoti vienam įmanoma“, – sakoma policijos pranešime.

Pasak pareigūnų, Kimas prikalė savo kojas prie kryžiaus, stovėdamas ant nedidelės atramos. Vėliau jis rimbu čaižė sau kaklą ir krūtinę, taip pat pervėrė sau delnus elektriniu gręžtuvu bei persidūrė šoną.

Panašu, kad galiausiai vyras užsikabino pervertais delnais ant kryžiaus skersinyje įkaltų vinių.

„Manome, kad gilus tikėjimas jam padėjo įvykdyti virtinę nepaprastų veiksmų, sukėlusių didžiulį skausmą“, – nurodė policija, pridūrusi, jog Kimas mirė uždusęs ir netekęs kraujo.

Kaip rodo oficiali statistika, apie 49 mln. gyventojų turinčioje Pietų Korėjoje gyvena 8,6 mln. protestantų, 5,1 mln. katalikų ir apie 10 mln. budistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius