Menininkės pusryčių meniu – prancūziški rageliai, sviestas, džemas ir juodos kavos puodelis. Tiesa, visi jie netikri, o ir padėklas telpa ant kelių rankos pirštų. 24-erių S.Kilgast kuria mažyčius maisto modelius santykiu 1:12, lyginant su jų tikruoju dydžiu.
Prancūzaitė savo mažiesiems kulinariniams šedevrams kurti naudoja specialų molį, kurį suformuoja naudodamasi daugybe skalpelių, menininkams skirtų peiliukų ir žnyplių. Vieną apetetingą miniatiūrinį kūrinį jai padaryti užtrunka iki trijų valandų. Padarytą formą S.Kilgast tikroviškai nuspalvina teptuku, naudodamasi paprastais akriliniais dažais ir žiūrėdama į modeliuką per padidinamąjį stiklą.
Savąsias miniatiūras prancūzė kurti pradėjo 2007-aisiais. Kaip ji pati sakė Telegraph.co.uk, nuo to laiko ji padarė apie 600 skirtingų maisto produktų. S.Kilgast skanius modelius parduoda savo svetainėje, kur siūlo ne tik papuošimų lėlių namukams ir miniatiūrų kolekcininkams, bet ir papuošalų ir kitų „maistinės“ tematikos dalykų. Vienas toks „maistelis“ kainuoja iki 50 svarų sterlingų (apie 202 Lt).
„Tiesiog tyriau miniatiūrų pasaulį ir maistas tapo mano aistra. Tapau nuo to priklausoma. Pradėjau prekiauti tada, kai tų daiktų buvo per daug man vienai“, – sakė S.Kilgast. Ji pridūrė kartais kurianti specialias miniatiūrines maisto lentynėles, kurias pildo savo kūryba.