-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planetų kūrėjas (nuotraukos)

Kol vieni tapo paveikslus, o kiti lipdo skulptūras, kai kurie menininkai ieško savitų saviraiškos būdų. Pavyzdžiui, prancūzų fotografas Alexandre‘as Duret-Lutzas, nutarė kurti lig šiol nematytą meną, kurį jis pavadino „Wee Planets“ (angl. Mažosios planetos).
Savo mažąsiais planetas fotomenininkas sukuria iš dešimčių skirtingų nuotraukų.
Savo mažąsiais planetas fotomenininkas sukuria iš dešimčių skirtingų nuotraukų.

Pasauliams, kuriuos kuria prancūzas, dažniausiai būdingas vienišas medis ar pastatas, kuris yra vienintelis toje vietoje į akį krintantis objektas.

Menininkas naudojasi specialiomis kompiuterio programomis. Su jomis ir savo kruopštumu jis į vieną „planetą“ sujungia iki 100 skirtingų nuotraukų.

„Visi šie paveikslai – sujungtos 360 laipsnių ir 180 laipsnių kampu padarytos vaizdų panoramos. Aš suprojektuoju jas taip, kad atrodytų lyg planetos“, – Telegraph.co.uk aiškino mažųjų pasaulių autorius.

Pasak prancūzo, tam kad sukurtų 360 ir 180 laipsnių panoramas, reikia fotografuoti įvairiomis kryptimis. „Reikia nufotografuoti ne tik pagal horizonto liniją, bet taip pat reikia nupaveiksluoti ir dangų bei žemę“, – patarimus dalijo A.Duret-Lutzas. Darbo metu vyras yra vieno Prancūzijos inžinerinės kompiuterių mokslų mokyklos profesorių pavaduotojas. Savo planetas jis pradėjo kurti laisvalaikiu, naudodamasis mėgėjišku fotoaparatu – „muiline“. Vis labiau traukiamas naujojo užsiėmimo, menininkas įsigijo profesionalią techniką.

Pirmuoju jo sukurtu pasauliu tapo „Eifelio bokšto planeta“, kuriai sukurti prireikė daugiau kaip 80 nuotraukų. Vėliau prancūzas Eifelio bokštą fotografavo įvairiu metu ir įvairias kampais, tad gimė daugiau panašių planetų. Mažais pasauliais A.Duret-Luz‘as sugeba paversti ne tik gatves, pramoninius rajonus su iškilusiais statybiniais kranais, bet net ir salas. Vienu jo pasaulių tapo Tintamarre sala, esanti Karibų jūroje.

Prancūzų fotografo darbai lyginami su klasika tapusiu kūriniu „Mažasis princas“, kuriame pasakojama apie berniuką, gyvenantį mažytėje planetoje-asteroide.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius