Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus: 2016 metų Pasaulio dienos vyks Krokuvoje

Popiežius Pranciškus sekmadienį paskelbė, kad Pasaulio jaunimo dienos, kurios yra katalikiško jaunimo šventė, vyks Lenkijos mieste Krokuvoje 2016 metais.
Popiežius apsilankė skurdžiausioje Rio faveloje.
Popiežius apsilankė skurdžiausioje Rio faveloje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mieli jaunieji draugai, paskyrėme kitas Pasaulio jaunimo dienas 2016 metais Krokuvoje, Lenkijoje“, – pontifikas pareiškė baigiantis mišioms Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje, kuriose dalyvavo apie 3 mln. maldininkų.

Argentinoje gimęs Pranciškus baigė savaitę trukusį vizitą Brazilijoje, daugiausiai gyventojų turinčioje katalikiškoje šalyje. Tai buvo jo pirmoji kelionė į užsienį nuo išrinkimo Katalikų Bažnyčios vadovu šių metų kovą.

Krokuva buvo pasirinkta pagerbiant charizmatišką velionį popiežių Joną Paulių II, kuris buvo kilęs iš to miesto ir inicijavo Pasaulio jaunimo dienų tradiciją.

Jonas Paulius II, kuris vėliau šiais metais turėtų būti paskelbtas šventuoju, buvo Krokuvos arkivyskupas iki 1978 metų, kai buvo išrinktas pirmuoju pasaulyje lenku pontifiku.

Pirmosios oficialios Pasaulio jaunimo dienos įvyko 1986 metais, nors anksčiau Romoje buvo surengti du masiniai jaunimo iš viso pasaulio suvažiavimai.

Antrasis oficialus renginys buvo organizuotas 1987 metais Argentinos sostinėje Buenos Airėse, kur Pranciškus užėmė arkivyskupo postą prieš tapdamas popiežiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius