Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus: „Pakaks nusiminimo, prieš Kalėdas stenkitės džiaugtis“

Popiežius Pranciškus ragina žmones džiaugtis ir sako: „Niekad nesame girdėję apie liūdną šventąjį“.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Maždaug 50 tūkst. žmonių sekmadienį susirinko Šv.Petro aikštėje pamatyti popiežiaus, kuris vidurdienį tradiciškai pasirodė lange. Tarp jų buvo daug vaikų, kurie atsinešė Kūdikėlio Jėzaus figūrėles prakartėlėms namuose ar mokykloje, kad Pranciškus jas palaimintų.

„Daug žmonių skubėdami pasitikti Kalėdas nervinasi dėl visko, ko dar nepadarė rengdamiesi šventėms“, – sakė popiežius ir pridūrė: „Galvokite apie visus tuos gerus dalykus, kuriuos jums davė gyvenimas“

Popiežius sakė: „Žmogaus širdis trokšta džiaugsmo. Kiekviena šeima, kiekvienas žmogus siekia laimės“.

Pasak Pranciškaus, buvimas „džiaugsmo misionieriais“ turėtų būti gyvenimo būdo dalis, kad tai padėtų žmonėms ištverti sunkumus. Laikydamas kišeninio formato maldaknygę, jis ragino minią pasiimti nemokamus egzempliorius, kurie buvo dalijami aikštėje.

Kunigai visame pasaulyje kaip Kalėdų laukimo džiaugsmo simbolius užsivilko rožinės spalvos liturginius drabužius, kaip ir popiežius sekmadienio vakarą, kai aukojo mišias vienoje parapijoje darbininkų rajone Romos pakraštyje.

Per savo homiliją Pranciškus sakė, kad šis sekmadienis Katalikų Bažnyčioje yra vadinamas „džiaugsmo sekmadieniu“.

„Daug žmonių skubėdami pasitikti Kalėdas nervinasi dėl visko, ko dar nepadarė rengdamiesi šventėms“, – sakė popiežius ir pridūrė: „Galvokite apie visus tuos gerus dalykus, kuriuos jums davė gyvenimas“.

„Skaudu matyti krikščionis piktais veidais, nerimstančiais iš kartėlio, nes nejaučia ramybės. Šventieji turi džiugesio veidą“, – sakė jis.

Į bažnyčią atvykusį popiežių pasveikino savadarbis užrašas italų kalba ir spalvingomis raidėmis: „Laimingo gimtadienio, Šventenybe“. Trečiadienį Pranciškui suėjo 78-eri.

60-ies vaikų, kurie toje parapijoje buvo pakrikštyti 2014 metais, tėvams popiežius pasakė, kad pats buvo pakrikštytas 1936 metais Kalėdų dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius