-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus užima svarbiausią vietą naujame filipiniečių miuzikle

Filipiniečių kunigai dainuoja ir šoka naujame miuzikle apie popiežiaus Pranciškaus gyvenimą, kuriuo siekiama didžiausioje katalikiškoje Azijos valstybėje pritraukti į bažnyčias daugiau jaunimo.
Popiežius Pranciškus Turkijoje
Popiežius Pranciškus Turkijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Dvi valandas trunkantis miuziklas pasakoja apie Jorge Mario Bergoglio gyvenimą nuo vaikystės Argentinoje iki išrinkimo popiežiumi 2013 metais.

Kūrėjai miuziklą „Aš (širdelės piešinys) popiežių Pranciškų“, kuris pastatytas daugiausia anglų kalba, grindė naujienų pranešimais ir literatūra apie popiežių, bet pridėjo ir išgalvotų elementų, kad pasakojimas būtų išbaigtas.

Šou režisierius Andy Alvizas sakė, kad miuzikle vaizduojami ir katalikų kunigystės iššūkiai, ir jos privalumai, „vienu šūviu nušaunant daug zuikių“.

Šou režisierius Andy Alvizas sakė, kad miuzikle vaizduojami ir katalikų kunigystės iššūkiai, ir jos privalumai, „vienu šūviu nušaunant daug zuikių“.

„Linksmini, evangelizuoji, o sykiu tai taip pat yra pašaukimo kampanija jauniems žiūrovams, kurie nori vieną dieną tapti kunigais ar vienuolėmis“, – sakė A.Alvizas.

Maždaug 50 miuzikle vaidinančių aktorių mėgėjų parinkimas atskleidžia ir penkių tikrų kunigų talentus. Vienas tų kunigų, Ricas Luzungas, atlieka pagrindinį popiežiaus vaidmenį.

Miuziklo premjera įvyks gruodžio 12 dieną Anchelese, esančiame maždaug 90 km į šiaurę nuo sostinės Manilos. Šou bus baigtas rodyti kitų metų sausį.

Pranciškus, pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos, sausio mėnesį vyks savo antro vizito į Aziją ir penkias dienas lankysis Filipinuose. Kol kas neaišku, ar 1,2 mlrd. pasaulio katalikų lyderis galės į savo darbotvarkę įtraukti šį miuziklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius