-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramogų pasaulio atstovai rūšiuodami atliekas pranoko futbolo žvaigždes

Daugiau kaip du šimtai būsimų futbolo žvaigždžių, buvę garsūs šalies futbolininkai, tarp jų ir Čempionų lygos laimėtojas, pramogų pasaulio atstovai ir žiūrovai sostinės „Senvagės“ gimnazijos stadione vakar turėjo galimybę įsitikinti, jog buitinių atliekų pakuočių rūšiavimas gali būti ne tik svarbus, bet ir smagus užsiėmimas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr.

Sostinės futbolo akademijos „Žalgirietis“ ir pakuočių tvarkymo sistemos „Žaliasis taškas“ organizuotame renginyje „futboliškiausiose“ atliekų rūšiavimo varžybose nugalėjo žinomo pramogų pasaulio atstovo Mindaugo Ponomariovo – Ozio iš jaunųjų žalgiriečių suburta komanda, nes estafetėse buvo greičiausia, todėl pranoko Ramūno Radavičiaus (antroji vieta) ir Edgaro Jankausko (trečioji vieta) suburtas komandas.

Kas yra bendra tarp atliekų rūšiavimo ir futbolo žaidimo? Bent jau du atsakymus vakar pateikė projekto „Mes rūšiuojam, mes žaliai balti, prisijunkit ir kiti“ organizatoriai – sostinės futbolo akademijos „Žalgirietis“ ir viešosios įstaigos „Žaliasis taškas“ atstovai. Tai atsakomybė ir smagus žaidimas.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

„Žaisdamas futbolą tu esi atsakingas komandos draugams, treneriui, sirgaliams, savo šaliai. Rūšiuodamas atliekas tu taip pat parodai atsakomybę savo draugams, šeimos nariams, mus supančiai aplinkai“, – renginyje kalbėjo buvęs šalies rinktinės gynėjas Žydrūnas Grudzinskas.

Renginio vedėjo paraginti, praeityje žinomi šalies futbolininkai, iš jaunųjų žaidėjų subūrę komandas, dalyvavo atliekų rūšiavimo ir kamuolio varymo rungtyse – jie žiūrovams turėjo pademonstruoti savo kojų miklumą, komandinį darbą ir išmanymą, kaip ir kokias atliekas reikia rūšiuoti.

Greičiausiai šias rungtis įveikė futbolui neabejingo pramogų pasaulio atstovo Mindaugo Ponomariovo – Ozio suburta komanda, tik nežymiai pralenkusi žinomo futbolininko Ramūno Radavičiaus ir jaunųjų žalgiriečių komandą.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Nors garsiam šalies futbolininkui Edgarui Jankauskui su savo komanda smagiose atliekų rūšiavimo varžybose pavyko laimėti tik trečiąją vietą, buvęs žalgirietis neslėpė, jog smagu vėl atsirasti tarp žaliai baltų žaidėjų ir rungtyniauti su jais vienoje komandoje.

Man žaidžiant jo vadovaujamoje komandoje futbolininkas neatsakingas galėjo pabūti tik vieną kartą.

Prestižinio turnyro Čempionų lygos laimėtojas taip pat pabrėžė futbolininko atsakomybės svarbą ir kalbėjo, jog už jam įskiepytą atsakomybės jausmą yra dėkingas visiems be išimties savo treneriams, tarp jų ir arogantiškajam dabartiniam Londono „Chelsea“ komandos treneriui Jose Mourinho.

„Man žaidžiant jo vadovaujamoje komandoje futbolininkas neatsakingas galėjo pabūti tik vieną kartą. Po to jis jau nebūtų žaidęs. Kaip ir futbole, taip ir gyvenime privalome nuolat būti atsakingi už aplinką,“ – apie sportininkų vertybes kalbėjo Edgaras Jankauskas.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Atliekų tvarkymo sistemos „Žaliasis taškas„ atstovė, marketingo ir komunikacijos vadybininkė Gerda Vainoriūtė, ragino jaunuosius futbolininkus būti ekologiškumo ambasadoriais ir „užkrėsti“ atliekų rūšiavimu draugus, šeimos narius.

„Tik visiškai nesusipažinusiems su atliekų rūšiavimo tvarka, šis procesas atrodo sudėtingas ir reikalaujantis per daug pastangų. Smagu, kad jaunieji „Žalgiriečio“ akademijos futbolininkai savo entuziastingu dalyvavimu mūsų organizuotame projekte įrodė, jog atliekų rūšiavimas gali būti smagus žaidimas kaip ir futbolas,“ – renginio dalyvių entuziazmu džiaugėsi „Žaliojo taško„ atstovė, atliekų rūšiavimo varžybų metu atlikusi dar ir varžybų komisarės pareigas bei medaliais apdovanojusi nugalėtojus ir prizininkus.

Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Jauniaus Ambrazevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Anot futbolo akademijos „Žalgirietis“ vadovo Žydrūno Grudzinsko, atliekų rūšiavimas ir atsakomybė kiekvienam turėtų prasidėti jau tik atsikėlus ryte ir atidarius šaldytuvą.

„Vos pravėrus šaldytuvo duris, paėmus ir išgėrus pieno, pakuotę nėra sudėtingą įmesti į būtent kartonui ar plastikui skirtą talpą, kad paskui ji atsidurtų būtent šioms atliekoms skirtame konteineryje. Kaip ir futbole, rūšiuojant atliekas daug gerų dalykų daryti yra labai paprasta, reikia tik noro. Mūsų akademijos administracija ir, tikimės, kiekvienas jos narys – nuo mažiausio pyplio iki savo, kaip profesionalaus žaidėjo, kelią pradedančio futbolininko – suvoks tą atsakomybės jausmą ir svariai prisidės prie to, jog mus visus suptų daug švaresnė aplinka,“ – išreiškė viltį gausiausios pagal turimų narių skaičių šalyje futbolo akademijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius