Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų menininkas pardavęs savo darbą pradėjo „žaidimą su velniu“

Vienas prancūzų menininkas sudarė neįprastą sandėrį dėl savo naujausio darbo: pirkėjui už jį teks mokėti dalimis iki pat menininko mirties, tad šis sandėris esąs „žaidimas su velniu“, nors ir ne sutartis, sako pats kūrėjas.
Christianas Boltanski savo studijoje
Christianas Boltanski savo studijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minimo Christiano Boltanski darbo dalis yra keturios vaizdo kameros, nuo sausio iki pat menininko mirties dieną ir naktį filmuosiančios jo studijoje Paryžiaus Malakofo priemiestyje. Vaizdai tiesiogiai bus transliuojami į vieną olą Tasmanijoje.

Pirkėjas – profesionalus australų lošėjas Davidas Walshas – mano, kad niekada nepralošia, o „tas, kuris niekada nepralošia arba mano, kad niekada nepralošia, turi būti velnias“, sako 65 metų Ch.Boltanski.

Kuo ilgiau Ch.Boltanski gyvens, tuo daugiau D.Walshas turės sumokėti.

D.Walshas, kuris savo turtą susikrovė įvairiuose kazino, apskaičiavo, kad šis sandėris jam bus finansiškai naudingas, jei Ch.Boltanski mirs per artimiausius aštuonerius metus.

„Jei mirsiu po trejų metų, jis laimi. Jei mirsiu po 10 metų, jis pralaimi“ – sakė Ch.Boltanski.

„Jis patikino mane, kad niekada nepralošia. Jis turbūt teisus. Aš nelabai savimi rūpinuosi. – pasakojo menininkas. – Bet bandysiu išgyventi. Visada galima kovoti su velniu.

Tokią schemą sugalvojo pats Ch.Boltanski, kuris yra gydytojo sūnus ir kuris visą gyvenimą žavisi mirtimi. Be to, jis nepergyvena dėl to, kad beveik visą laiką bus filmuojamas.

„Jos (kameros) ne mano miegamajame, tik mano studijoje“, – sakė jis. O be to, vaizdai bus transliuojami į Tasmaniją, kur „niekas niekada nevažiuoja“.

Filmuota medžiaga bus saugoma DVD, bet kol menininkas gyvas, galioja suvaržymai, ką su ta medžiaga D.Walshas gali daryti.

Pasak Ch.Boltanski, D.Walshui taip pat labai patinka makabriški dalykai, jis renka Egipto mumijas.

„Jis norėjo nusipirkti mano pelenus, bet aš atsisakiau. Nenoriu baigti Tasmanijoje. Japonijoje yra tokia maža šventykla, kuri man puikiai tiktų“, – pridūrė menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius