Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų muzikos festivalio dalyviai kaltinami suniokoję gamtos draustinį

Šiaurės Prancūzijoje surengtame nelegaliame muzikos festivalyje dalyvavę daugiau kaip 20 tūkst. žmonių pirmadienį sulaukė kaltinimų suniokojus gamtos draustinį ir sutrukdžius vietos paukščių ramybę. Apleistoje karinėje bazėje šiauriniame Marinji mieste savaitgalį vyko 25-as elektroninės muzikos festivalis „Teknival“. Be leidimo surengta šventė turėjo tęstis iki antradienio.
Prancūzų muzikos festivalio dalyviai kaltinami suniokoję gamtos draustinį
Prancūzų muzikos festivalio dalyviai kaltinami suniokoję gamtos draustinį / „Twitter“ nuotr.

Šampanės-Ardėnų regiono aplinkosaugos grupė pirmadienį pateikė skundą policijai bei pareiškė, jog vietos valdžia nepadarė pakankamai, kad užkirstų kelią šiai žalai.

Roger Gony iš aplinkosaugos asociacijos sakė, kad toje bazėje augo 410 gėlių ir augalų rūšių, įskaitant ir retas orchidėjas, dėl kurių 2005-aisiais ta bazė buvo paskelbta gamtos draustiniu.

„Vietinei faunai dabar kritinis periodas: paukščiams reikia taikos ir ramybės. Kai (ten) einame mes, gauname leidimą ir įeiname itin atsargiai, kad jiems netrukdytume“, – sakė vietinės paukščių apsaugos grupės atstovas Etienne'as Clement'as.

Jis nurodė, kad iš vienos vietos Marinji mieste, kur pastarąjį kartą, 2005 metais, vyko festivalis „Teknival“, turėjo būti išvežta beveik 200 tonų šiukšlių.

Šis nelegalus festivalis kasmet rengiamas techno muzikos gerbėjams; renginio vieta paslaptyje laikoma iki paskutinės minutės.

Karinėje Marinji bazėje ant buvusių pakilimo ir nusileidimo takų buvo įrengta gausybė garso sistemų, o festivalio dalyviai savo automobilius paliko ir stovyklavo visoje bazės teritorijoje.

Dalyvius į šį festivalį traukia jo nekomercinis, nelegalus pobūdis; be to, jame atvirai prekiaujama tokiais narkotikais kaip kokainas ir ekstazis.

„Jei tai būtų legalu, aerodrome būtų daugiau šviesų, daugiau alaus palapinių ir kebabų kioskelių, – naujienų agentūrai AFP sekmadienį sakė 30-metis festivalio dalyvis Raphaelis. – Tai būtų lyg milžiniškas klubas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius