Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinę Pritzkerių premiją laimėjo Čilės architektas

Čilės architektas Alejandro Aravena trečiadienį laimėjo garbingiausią architektūros apdovanojimą – Pritzkerių premiją už savo projektus, pasitinkant didžiausius XXI amžiaus socialinius ir ekonominius iššūkius.
Alejandro Aravena architektūrinis darbas
Alejandro Aravena architektūrinis darbas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Premija

„Būdamas novatoriškas ir įkvepiantis (kūrėjas) jis pademonstravo, kaip architektūra geriausiais būdais gali pagerinti žmonių gyvenimus“, – sakė premiją teikiančio fondo „Hyatt Foundation“ vadovas Tomas Pritzkeris.

Santjage gyvenančiam 48 metų A.Aravenai 100 tūkst. JAV dolerių premija ir bronzinis medalis bus įteikti per iškilmingą ceremoniją Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke balandžio 4 dieną.

Jis yra 41 Pritzkerių premijos laureatas, ketvirtas iš Lotynų Amerikos šalių.

Premiją skiriantis fondas atkreipia dėmesį į A.Aravenos darbą architektų grupėje ELEMENTAL, kuri pagrindinį dėmesį skiria visuomeninės paskirties ir gyvenamųjų namų projektams.

Grupė yra sukūrusi įgyvendinusi daugiau nei 2500 daugumai prieinamų pastatų projektų, įskaitant garsųjį novatorišką „pusiau baigto namo“ projektą, kurio gyventojai turi galimybę patys užbaigti savo būsto statybą.

Po žemės drebėjimo Čilėje 2010 metais ELEMENTAL buvo pasiūlyta dalyvauti smarkiai nukentėjusio Konstitusjono miesto atstatyme; ši firma parengė pagrindinį planą, taip pat suprojektavo kultūros centrą ir būsto kompleksą „Villa Verde“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius