Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie Palangos užaugo gigantiška saulėgrąža – šeimininkė sako jos nė nesodinusi

„Fenomenas!“ – sako netoli Palangos, Girkaliuose, su vyru Gerdu gyvenanti Eugenija Odebrecht. Poros kieme užaugo net keturių metrų aukščio saulėgrąža milžinė. Moteris sako nė nesodinusi šioje vietoje saulėgrąžos ir šis ypatingas daigelis veikiausiai žemėje atsidūrė iškritęs iš lesyklėlės. O užaugo tvirtas tarsi medis.
Šalia Palangos kieme užaugusi įspūdinga keturių metrų aukščio saulėgrąža.
Šalia Palangos kieme užaugusi įspūdinga keturių metrų aukščio saulėgrąža. / E.Odebrecht nuotr.

Moteris su vokiečiu vyru žiemojo Ispanijoje ir į Lietuvos pajūrį sugrįžo kovo pabaigoje. E.Odebrecht pasakojo pamažu pradėjusi darbuotis sode.

„Mano vyras yra saulėgrąžų fanatas, o man tai tarsi pašarinis augalas, iš kurio sėklas išima ir gyvuliams sumala. Iš tikrųjų jos visiems yra įdomiausias dalykas, kai pradeda žydėti.

Užaugo tokio dydžio ir tokio storumo! Vėjai ir audros nudraskė medžius, o jam nieko!

Besidarbuodama lysvėje, pamačiau tokį mažą daigelį, greičiausiai, jis atsirado, kai sėkla iš lesyklėlės iškrito. Daigas buvo apie 10 cm, nuleipęs, nuvirtęs, aš jį pastačiau, apkaupiau ir pradėjo augti.

Užaugo tokio dydžio ir tokio storumo! Vėjai ir audros nudraskė medžius, o jam nieko! Vyras tiesiog kelis lapus nuskynė, kad mažiau pasipriešinimo būtų“, – pasakojo E.Odebrecht.

Pradžioje šeimininkams į akis krito per maža saulėgrąžos galva, atrodė, jog ši visas jėgas atidavė kotui ir lapams, tačiau žiedas netruko išsiskleisti visu gražumu.

„Neiškentėjus vakar atsinešiau ir pamatavau – keturi metrai. Kitos 2,5 metrai, turime ir tokių, kur su keliomis galvelėm. O ši – klasikinė. Anūkas buvo atsistojęs šalia, nufotografavo žentas – nereali dimensija, kai šalia vaikas atsistoja“, – dalijosi moteris.

Užsukantys į svečius stebisi šeimininkų kieme užaugusia puošmena. Saulėgrąžai negailima pagyrų.

E.Odebrecht nuotr./Prie Palangos šeimininkų kieme užaugusi gigantiška keturių metrų saulėgrąža.
E.Odebrecht nuotr./Prie Palangos šeimininkų kieme užaugusi gigantiška keturių metrų saulėgrąža.

Pasidalijus nuotrauka socialiniuose tinkluose moters draugai aikčiojo, o kai kurie juokavo, jog augalas užaugo dvigubai didesnis už Prezidentą.

Eugenijos vyras yra 1,85 cm ūgio, bet, kaip ji sako, šalia saulėgrąžos atrodo tarsi mažaūgis.

Vyras paprašė žmonos įamžinti jį nuotraukoje, kuria pasidalijo su Vokietijoje gyvenančiu broliu.

„Tai absoliučiai gamtos darbas. Mūsų darže auga ir rožės, ir lelijos. Vyras vis pribaksnodavo slapta ir tų saulėgrąžų. Kai randi, negali išravėti. O kaip su šita nutiko... Gal žemė labai patiko? Bet aplink tokia niekada nėra užaugusi.

Labiausiai ūgtelėjo per paskutinį mėnesį. Laistėm žemę, neleidom išdžiūti, šalia rožes patręšiau porą kartų, bet ant saulėgrąžos nieko nepyliau, nors gal irgi gavo medžiagų? Tikrai nereali! Išeini į terasą ir džiaugiesi“, – gera nuotaika dalijosi Eugenija.

Moteris spėlioja, jog augalui, matyt, itin patiko šiųmetė kaitra ir lepinimas vandeniu. Kaip ir priklauso gėlei, ši visa stiebėsi į saulę.

Įprastai tokios saulėgrąžos užauga apie 2–2,5 metro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius