„Profesionalai“: policija Prancūzijoje per mėnesį du kartus šturmavo ir nuniokojo ne tą butą

Marselio policininkai per klaidą įsiveržė į 85 metų pensininkės butą ir siaubingai išgąsdino šeimininkę. Leidinys „La Provence“ praneša, kad tai jau antras kartas per mėnesį, kai specialiosios policijos pajėgos per analogiškas operacijas šturmavo niekuo dėtos moters namus ir apvertė juos aukštyn kojomis.
Prancūzijos specialiųjų policijos pajėgų pareigūnai
Prancūzijos specialiųjų policijos pajėgų pareigūnai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą į moters vardu Francesca (pavardė nenurodoma) butą policininkai įsiveržė spalį. Tada specialiųjų pajėgų pareigūnai išspyrė duris, o pačią garbaus amžiaus buto šeimininkę nutempė per grindis ir metė ant lovos. Po to policininkai atliko nuodugnią kratą pagal visas „taisykles“: laužydami ir niokodami daiktus ir buto interjerą.

Tik vėliau policininkai susivokė suklydę ir šturmavę ne tą butą – įtariamasis, kurį jie ketino sulaikyti, gyvena gretimame bute.

Rytą pas sunkiai atsigaunančią po patirto šoko motiną atvyko jos dukra. Ji sumokėjo už sulaužytų motinos buto durų remontą, tačiau, kaip dabar paaiškėjo, stengėsi veltui. Prieš kelias dienas policininkai ir vėl jas sulaužė šturmuodami Francescos butą. Šį kartą pareigūnai įtarė, kad jų ieškomas nusikaltėlis slepiasi moters balkone ir ketina pasprukti.

Vis dėlto moters balkone jokio nusikaltėlio rasti nepavyko. Paaiškėjo, kad jis iš namo pasitraukė kitu keliu ir netrukus buvo sulaikytas gatvėje.

Policija galų gale atsiprašė pensininkės, tačiau apie nuostolių, kurie siekia 2 tūkst. eurų, atlyginimą kol kas nekalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius