Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai Švedijos premjero tinklalapyje pridėjo skelbimų apie nuotakas Rusijoje

Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas antradienį pareiškė, kad jo tinklaraštyje laikinai pasirodę skelbimai apie nuotakas Rusijoje ir konsultacinių firmų reklamos tikriausiai buvo programišių darbas.
Carlas Bildtas
Carlas Bildtas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

 „Akivaizdu, kad vyksta kažkokie įsilaužimai“, – K.Bildtas sakė naujienų agentūrai TT, kai buvo paklaustas, ar jis pradėjo pardavinėti vietą reklamai savo populiariame tinklaraštyje, kuriame paprastai skelbiami ministro komentarai apie tarptautinę padėtį ir aktualius įvykius.

TT pranešė, kad skelbimas, nukreipiantis į pažinčių tinklalapį, kuriame „gražios rusės ieško meilės ir santuokos“, C.Bildto pasirodė, kai ministras gruodžio pradžioje paskelbė pranešimą apie Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) viršūnių susitikimą Kazachstane.

Po kelių savaičių tinklaraštyje pasirodė vienos viešųjų ryšių firmos reklama, o vėliau – skelbimas, siūlantis „vietos ekspertų iš viso pasaulio profesionalias finansines konsultacijas“, nurodė agentūra.
Antradienį šių reklamų tinklaraštyje nebebuvo.

C.Bildto atstovė spaudai Anna Charlotta Johansson sakė naujienų agentūrai AFP, kad šiame tinklaraštyje reklama paprastai neskelbiama, o įtartini skelbimai jau ištrinti.

Atstovė pridūrė pati tų skelbimų tiesiogiai nemačiusi, tačiau jai buvusi atsiųstas kompiuterio ekrano atvaizdas, kuriame matoma C.Bildto svetainėje patalpinta „nuotakų iš Rusijos reklama“.

C.Bildtas labai aktyviai skelbia pranešimus savo tinklaraštyje ir socialinio tinklo „Twitter“ svetainėje. Nuorodos į šiuos tinklalapius taip pat yra paskelbtos oficialioje Švedijos URM svetainėje.

Ministras pastaruoju metu buvo kritikuojamas už tai, kad Stokholmo centre gruodžio 11 dieną nugriaudėjusius sprogimus savo „Twitter“ svetainėje pavadino teroristų ataka, dar prieš Švedijos policijai arba premjerui oficialiai pasisakant dėl šio incidento.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius