Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rasta legendinė Atlantida?

Britų dienraštis „The Sun“ išpublikavo nuotrauką, kurioje, teigiama, užfiksuota legendinė Atlantidos sala. Nuotraukoje matyti tobulos formos stačiakampis, gulintis Atlanto vandenyno dugne, maždaug trys su puse mylios po vandeniu.
Nuotrauką, kurioje, teigiama, užfiksuota legendinė Atlantidos sala.
Nuotrauka, kurioje, teigiama, užfiksuota legendinė Atlantidos sala. / „The Sun“ nuotr.

Nuotraukoje taip pat nesunku įžiūrėti, kad stačiakampio formos teritorija išraižyta linijų, pernelyg tobulų, kad būtų susiformavusios natūraliai, ir sukuriančių įspūdį, jog tas stačiakampis – didžiulė metropolija.

Šis vaizdas užfiksuotas 620 mylių nuo Afrikos krantų, netoli Kanarų salų. Šią Atlantidos buvimo vietą aprašė filosofas Platonas. Jis tikėjo, kad Atlantida nuskendo per stiprų žemės drebėjimą maždaug 9700 m. pr. Kr., t. y. prieš beveik 12 tūkst. metų.

„Scanpix“ nuotr./Atlantidos žemėlapis
Atlantidos žemėlapis

Koordinačių tinklas užfiksuotas per „Google Ocean“ – „Google Earth“ programos atšaką, naudojančią satelito nuotraukas ir laivynų tyrimų duomenis.

Ketvirtadienio naktį dr. Charles Orseras, Niujorko universiteto istorijos ir archeologijos kuratorius bei vienas iš daugiausia apie Atlantidą žinančių žmonių, atradimą pavadino žavinčiu.

Jis sakė: „Nuotraukoje užfiksuota vieta yra bene tikėtiniausia vieta, kur galėjo nuskęsti Atlantida, aprašyta Platono. Net jei paaiškės, kad rasta ne Atlantida, vis tiek verta užfiksuotą vaizdą paanalizuoti detaliau.“

Atlantida – vienas karščiausių archeologų ginčų objektų. Apie mistinę imperiją parašyta šimtai knygų, sukurta kino filmų. Vis dėlto manoma, kad Platonas Atlantidą galėjo minėti ne kaip realiai egzistavusią salą, bet kaip alegorinį idealios visuomenės egzistavimo pavyzdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius