-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Reperį Luką Pačkauską paviliojo filmavimas iš pulteliu valdomos skraidyklės

Reperis Lukas Pačkauskas viešoje erdvėje tapo retu svečiu. Ne, jis nemetė kūrybos. Ir toliau darbuojasi grupėje „Kastaneda“. Koncertuoja, tačiau gerokai rečiau nei prieš dešimt metų. Dabar viena jo aistrų – snieglentės, o kartais ir vandenlentės. O dar didesnė aistra – filmavimas iš radijo bangomis valdomų skraidyklių.
Lukas Pačkauskas mėgsta filmuoti iš skraidyklių
Lukas Pačkauskas mėgsta filmuoti iš skraidyklių / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pamatai ore kabančią skraidyklę su keturiais propeleriais ir ieškai, kas jį taip meistriškai valdo. Aparatas ne tik skraido, bet ir atlieka svarbią funkciją – filmuoja. Dažnai tokiam aparatui tenka skristi greta motociklo ar vandens slidžių meistro. Lėkdamas turi nepaleisti iš objektyvo savo filmuojamo objekto.

Kas šį daiktą valdo? Labai matytas veidas. Tai juk reperis Lukas Pačkauskas, prieš gerą mėnesį atšventęs 37-erių metų gimtadienį, grupės „Kastaneda“ atlikėjas ir kompozitorius!

– Gerbėjai seniai jus bematė didžiojoje scenoje. Kur dingote?

– Koncertuoju su ta pačia grupe „Kastaneda“, tačiau nebelendame į eterį. Gerbėjų turime nemažai – jei kas pakviečia, koncertuojame. Leidžiame įvykiams tekėti sava vaga. Tiesiog, gyvenimas keičiasi. Randu naujų veiklų.

VIDEO: Tour de Lithuania

– Kuo dabar užsiimate?

– Viena iš veiklų – snieglentės. Pats čiuožiu ir kitus mokau. Taip pat – filmavimas. Daugiausia filmuoju iš radijo bangomis valdomų skraidyklių. Šis užsiėmimas kartais net neša pelną. Įvairių renginių organizatoriai nori turėti taip neįprastai nufilmuotos medžiagos.

– Ar tai sudėtinga?

– Turi įgusti valdyti ne tik skraidyklę, bet ir kamerą. Per daug nenutolti nuo filmuojamo objekto. Taip pat rūpintis skraidyklės technine būkle. Ne vienam toks buvo „pabėgęs“ - tampa nevaldomu ir nulekia velniai žino kur. Jei vienas varikliukas sugestų – kristų žemėn. Štai filmuoju virš vandens ir rizikuoju prarasti daiktą.

VIDEO: Trakai. Riders in action

– Ar brangus šis pomėgis.

– Turiu du „kopterius“ – radijo bangomis valdomas skraidykles. Baltas yra mažesnis. Jis labai tinka vežtis į tolimesnes keliones. Kitas – gerokai didesnis ir galingesnis - su šešiais propeleriais. Tuo pačiu ir brangesnis.

„Kopterių“ kaina svyruoja nuo kelių tūkstančių litų iki... kiek nori. Juk kainuoja ne tik aparatas, bet ir kamera, valdymo pultas, vaizdo stebėjimo monitorius su apsauga nuo saulės. Šios skraidyklės yra komplektuojamos, todėl kaina ir nėra tiksliai nusakoma. Už 6-8 tūkst. litų galima susirinkti neblogą komplektą, tačiau tai tikrai ne riba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius