Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio de Žaneiro karnavalo šurmulys nurimo

Šiandien, Pelenų dieną, oficialiai baigėsi vadinamasis „Mardi Gras“, arba karnavalų metas. Kartu su Užgavėnių pabaiga ir gavėnios pradžia aprimo ir karnavalo šurmuliu keletą dienų gyvenęs Rio de Žaneiras.
Kalnai šiukšlių, skardines renkantys vietiniai varguoliai – po dvi naktis trukusių sambos mokyklų pasirodymų ir įspūdingų paradų Rio de Žaneiras atrodė it nusiaubtas uragano.
Kalnai šiukšlių, skardines renkantys vietiniai varguoliai – po dvi naktis trukusių sambos mokyklų pasirodymų ir įspūdingų paradų Rio de Žaneiras atrodė it nusiaubtas uragano. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienu įspūdingiausių pasaulyje laikomas Rio de Žaneiro karnavalas ir šiemet stebino didingomis platformomis, tūkstančiais įvairiaspalvių šokėjų, spalvingomis plunksnomis, nuogais treniruotais kūnais, miniomis žiūrovų... Anot Dailymail.co.uk, skaičiuojama, kad šiame Brazilijos mieste vykusiose šventiniuose renginiuose dalyvavo apie 800 tūkst. užsienio turistų ir brazilų. Visa Brazilija tarsi buvo apmirusi savaitei.

Šeštadienį prasidėjusio karnavalo metu buvo suorganizuoti skirtingi paradai, tarp jų ir Vaikų sambos mokyklų paradas. Bene daugiausiai ovacijų sulaukė elitinė sambos šokių grupė „Portela“. Ši nutarė pasirodyti nepaisant to, jog neseniai vykusiame gaisre sudegė dauguma paruoštų platformų ir kostiumų. Vasarį kilęs gaisras įsiplieskė sandėliuose, kur jau 84 metus iš eilės Rio de Žaneiro karnavale dalyvaujanti „Portela“ ir dar dvi sambos grupės ruošėsi didžiajam renginiui. Incidento metu supleškėjo per 3 tūkst. plunksnomis ir blizgučiais puoštų prabangių kostiumų bei daugybė smulkmeniškai margintų dekoracijų.

Vienu paskutinių renginių Rio de Žaneire tapo vakar vėlų vakarą vykęs homoseksualių persirengėlių pokylis. Kaip nurodoma oficialiame mieste vykusio karnavalo tinklalapyje, 2011-ųjų geriausiųjų sambos mokyklų, arba Čempionų, paradas, įvyks kovo 12-ąją, tuomet publikai pasirodys 6 geriausios sambos šokių mokyklos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giselle Bundchen
Gisele Bundchen

Garsenybių „ložė“

Spalvingasis Rio de Žaneiras kasmet karnavalo metu sulaukia ir garsių svečių. Šiemet festivalį pagerbė seksualioji Pamela Anderson, aktorius Jude‘as Law. Abu jie buvo pasipuošę vienos Brazilijos alaus gamybos kompanijos marškinėliais ir stebėjo paradą iš specialaus balkono sambodrome. Teigiama, kad pirmadienį tame pačiame balkone buvo pasirodžiusi ir „Black Eyed Peas“ žvaigždė reperis Will.I.Am. Pernai to paties alaus gamintojo produkciją karnavalo metu gurkšnojo popkaralienė Madonna, dainininkė Nicole Scherzinger.

Šiemet daugelio akį traukė ir brazilų futbolininkas Ronaldinho, mėgavęsis reginiu žavių merginų apsuptyje. Parade kaip dalyvė, o ne kaip stebėtoja dalyvavo iš Brazilijos kilusi gražuolė Gisele Bundchen. Supermodelį žiūrovų minioje palaikė sutuoktinis, amerikietiško futbolo žvaigždė Tomas Brady. Tiesa, jis per karnavalą negalėjo pašokti, mat šiuo metu gydosi kulkšnies traumą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rio de Žaneiro karnavalo akimirka
Karnavalo akimirka

Miesto reputacija

Šiemet užtikrinti saugumą šventinių renginių metu Rio de Žaneire buvo mobilizuota apie 50 tūkst. policijos pareigūnų. Kad būtų lengviau stebėti padėtį minioje, gaudyti kišenvagius, kurių visuomet netrūksta, pirmąsyk mieste buvo įrengta 30 stebėjimo kamerų.

Valdžia itin rūpinasi miesto reputacija artėjant 2014-aisiais Brazilijoje vyksiančiam pasaulio futbolo čempionatui bei 2016-aisiais planuojamoms olimpinėms žaidynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius