Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudenį moksleiviai patiria 20 proc. daugiau nelaimingų atsitikimų

Moksleivių vasaros atostogų pabaiga tėveliams reiškia ir didesnę atsakomybę dėl jų atžalų sveikatos. Rudenį, kai vaikai sugrįžta į mokyklos suolus, penktadaliu padaugėja įvairių traumų atvejų. Dažniausios jų – odos sužalojimai ir kaulų lūžiai, atskleidžia ne gyvybės draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo ir jo užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktos apklausos duomenys.
Mokiniai
Mokiniai / 123rf.com

„Į mokyklas po vasaros atostogų vaikai sugrįžta kupini energijos, tačiau šis emocinis užtaisas dažnai tampa įvairių susižeidimų priežastimi. Taigi tėvai turėtų įvertinti šiuo laikotarpiu padidėjusį vaikų aktyvumą, sumažėjusį dėmesingumą bei atžalas į ugdymo įstaigas, žaidimų aikšteles ar tiesiog į kiemą išleisti visapusiškai apsaugotas“, – sako Valdas Sakalauskas, draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo Asmens draudimo skyriaus vadovas.

Apklausos duomenimis, dažniausiai mokyklinio amžiaus vaikai susižaloja odą, ją prasikirtę, nusibrozdinę, susimušę ir pan. – net 60 proc. tėvų nurodė, kad jų vaikams yra tekę patirti tokius sužeidimus.

Kone penktadalis, arba 17,1 proc. tėvų, sako, kad jų atžaloms buvo lūžę kaulai. Nudegimus ir nušalimus paminėjo – 11 proc., raiščių ir sausgyslių sužalojimus – 10 proc. tėvų, turinčių nepilnamečių vaikų. Taip pat ne reti nelaimingų atsitikimų padariniai – smegenų sukrėtimai ir dantų išmušimai.

Remiantis apklausa, kaulų lūžiai dažniausiai pasitaiko tarp regioniniuose miesteliuose gyvenančių mokinių. Tuo tarpu didžiausia tikimybė patirti įvairaus pobūdžio žaizdas tyko moksleivių iš didmiesčių.

Beveik pusė (49,8 proc.) tėvų, paklausti kur įvyko nelaimės, įvardijo tokias mokyklinukų lankomas vietas, kaip žaidimų aikštelė ar sporto salė.

„Perfrazuojant posakį, kad sveikata yra brangiausias žmogaus turtas, galima pasakyti, jog artimųjų sveikata yra neįkainojama vertybė, ja privalu rūpintis. O draudiminė apsauga nuo nelaimingų atsitikimų ir yra vienas iš rūpestingumo pavyzdžių“, – primena draudimo bendrovės Asmens draudimo skyriaus vadovas.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė “Spinter tyrimai” 2012 m. liepos 20-29 dienomis apklausė 1005 pilnamečius Lietuvos gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius