-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje po skandalo žiniasklaidoje kariai per dvi paras išvežė 200 tankų, paliktų Uralo miške

Rusijoje kariai per dvi paras išvežė 200 tankų T-80, kurie vasaryje buvo rasti palikti niekieno neprižiūrimi miške Sverdlovsko srityje, remdamasi "Life News", praneša naujienų svetainė factnews.
Tankai
Tankai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Dalis miško, kur stovėjo kovinės mašinos, pagaliau buvo aptverta ir pastatyta apsauga. Po to atvažiavo sunkieji vilkikai, tralai ir didelių krovinių kėlimo kranai. Visus keturis mėnesius tankai stovėjo neuždengti užvalkalais, jų liukai buvo atidaryti.

„Visi tankai buvo tvarkingi, – papasakojo Pavolgio ir Uralo karinės apygardos spaudos tarnybos vadovas Dmitrijus Burdakovas. – Jų varikliai buvo paleisti, ir jie patys užvažiavo ant tralų, kuriais buvo nugabenti į Kamyšlovsko įgulos saugyklą. Kovinė technika ilgai buvo palikta miške, nes įsivyravo šalčiai. Dabar kiek atšilo, ir darbas vyksta greičiau“.

Kai „Life News“ paskelbė kadrus, kuriuose matyti palikti be priežiūros tankai, Pavolgio ir Uralo karinės apygardos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arkadijus Bachinas davė nurodymą visą techniką išvežti iš miško iki kovo 15 dienos. Bet jo pavaldiniai atliko šią užduotį per kur kas trumpesnį laiką.

Jau kovo 6 dieną miške buvo likę tik 30 tankų. Per šventes buvo išvežti visi ir pirma laiko įvykdytas numatytas planas.

Vietos gyventojai lengviau atsikvėpė, pamatę, kad išvežama technika: vaikai daugiau nebegalės žaisti niekam nereikalinguose tankuose.

„Visą tą laiką baiminomės, kad kas nors neatsitiktų vaikams, – sako gyventojai. – Juk kad ir kaip stengėmės, atginti jų buvo neįmanoma. Taip ir gyvenome nuogąstaudami, kad bet kuriuo metu gali kas nors driokstelėti“.

Kaip jau pranešta, kovinę techniką atsitiktinai aptiko vienas Jekaterinburgo gyventojas, vaikštinėdamas užmiestyje.

„Mes iš pradžių, žinoma, nusistebėjome, kad miške stovi tankai, bet pamanėme, kad jie važiuos į kokias nors pratybas, – papasakojo 30 metų Pavelas L. – Bet paskui žiūrime: viskas užpustyta, jokių pėdsakų. Akivaizdu, kad čia niekas nepasirodė. Ir svarbiausia, jokios apsaugos! Mes buvome apstulbę! Sėskis, paleisk variklį ir važiuok – niekas nepastebės!“

Tankai buvo rasti už kelių kilometrų nuo Jelanskajos stoties, kur dislokuota karinė dalis. Vietos gyventojai sakė, kad tankai stovi miške dar nuo praėjusių metų lapkričio. Jie per keturias savaites buvo atvežti traukiniu, iškrauti ir palikti miške. Pasak gyventojų, iškraunant įvyko nelaimingas atsitikimas, per kurį tankas mirtinai prispaudė jaunesnįjį karininką.

Kariniai pareigūnai paneigė pranešimą apie paliktus be priežiūros tankus.

„Mašinos stovi miške nuo sausio vidurio, – pranešė D.Burdakovas. – Jos nepaliktos be priežiūros. Vyko planinis kovos technikos perdislokavimas iš kitos įgulos. Iki kovo vidurio jie pervažiuos į saugojimo bazę. Daugiau aš nieko negaliu pasakyti, nes žinioms apie kovines mašinas taikomas valstybės paslapties įstatymas!“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius