-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos policija konfiskavo paveikslą, kuriame Vladimiras Putinas dėvi moteriškus apatinius

Rusijos policija iš vienos meno galerijos Sankt Peterburge konfiskavo paveikslą, vaizduojantį šalies prezidentą ir premjerą dėvinčius moteriškus apatinius, o pareigūnai pareiškė, kad tas satyrinis atvaizdas pažeidžia įstatymus, kurių jie neįvardijo.
Sankt Peterburge surengtoje Konstantino Altunino parodoje „Lyderiai“ eksponuojami ir Vladimiro Putino portretai
Sankt Peterburge surengtoje Konstantino Altunino parodoje „Lyderiai“ eksponuojami ir Vladimiro Putino portretai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai taip pat išsinešė paveikslą, vaizduojantį Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovą apnuoginta ištatuiruota krūtine, ir du kitus, pašiepiančius įstatymų leidėjus, kurie palaikė įstatymą, draudžiantį vadinamąją gėjų propagandą, nurodė galerijos darbuotojai.

Policija nurodė paėmusi tuos paveikslus iš galerijos „Valdžios muziejus“, įkurtos dviejuose kambariuose viename bute, pirmadienio vakarą, gavusi pranešimų, kad jie yra kertasi su šalies įstatymais.

Policija daugiau detalių nepateikė, bet Rusijoje veikia įstatymas dėl pareigūnų įžeidimo, už kurį gresia iki vienerių metų laisvės atėmimo.

Viename paveiksle matomas prezidentas Vladimiras Putinas, dėvintis aptemptus naktinius marškinius ir šukuojantis plaukus premjerui Dmitrijui Medvedevui, kuris vaizduojamas vilkintis moteriškas kelnaites ir liemenėlę.

Sankt Peterburgo miesto tarybos deputatas Vitalijus Mironovas, kurio veidas viename iš paveikslų buvo pavaizduotas kartu su gėjų teisių judėjimo vaivorykštės spalvų vėliava, sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad tie atvaizdai yra netinkami ir „aiškiai pornografinio pobūdžio“.

Sankt Peterburgas, kuriame kitą savaitę vyks Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimas, buvo vienas iš pirmųjų Rusijos miestų, priėmusių įstatymą, draudžiantį skleisti nepilnamečiams „netradicinių lytinių santykių propagandą“.

Rusijos parlamentas taip pat priėmė panašų įstatymą, išprovokuodamas protestus užsienyje ir raginimus boikotuoti žiemos olimpines žaidynes, kurios ateinantį vasarį vyks Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje.

Galerijos savininkas Aleksandras Donskojus sakė, kad pareigūnai taip pat uždarė „Valdžios muziejų“ ir nepateikė jokių paaiškinimų dėl tų paveikslų pašalinimo iš ekspozicijos „Lyderiai“.

„Tai buvo (neteisėtas) konfiskavimas, – jis sakė naujienų agentūrai „Reuters“. – Mums neįteikė jokių oficialių dokumentų, draudžiančių mūsų veiklą, ir jokio kvito, patvirtinančio, kad buvo konfiskuotos mūsų kuklios lėšos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius