-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų automato konstruktorius Kalašnikovas gavo aukščiausią Venesuelos apdovanojimą

Venesuelos ambasados Rusijoje delegacija respublikos prezidento vardu 90-mečio proga koncerno „Ižmaš“ generaliniam konstruktoriui generolui leitenantui Michailui Kalašnikovui įteikė aukščiausią šalies apdovanojimą – Simono Bolivaro špagos kopiją.
Michailas Kalašnikovas
Michailas Kalašnikovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Hugo Chavezas

„Venesuelos ambasadoriaus Rusijoje Hugo Jose Garcia Hernandezas ir karo atašė Victoras Paulius Sanchezas Croesas su M.Kalašnikovu susitiko per priėmimą, kurį surengė Udmurtijos prezidentas Aleksandras Volkovas. Prezidentas atkreipė dėmesį į respublikos ir Venesuelos aukštą karinio-techninio bendradarbiavimo lygį bei santykius kitose srityse,“ – sakoma pirmadienį „Ižmaš“ paskelbtame pranešime.

Jame sakoma, kad ambasadorius susitikimo metu pažymėjo, jog Venesueloje M.Kalašnikovas yra „nepaprastas, labai gerbiamas žmogus“. Todėl Venesuelos prezidentas padovanojo M.Kalašnikovu įžymiosios S.Bolivaro špagos kopiją. S.Bolivaro špaga – tai Venesuelos nacionalinė relikvija, špagos kopijos įteikimas prilyginamas aukščiausiam šalies apdovanojimui. Šio apdovanojimo nusipelno užsienio asmenys, reikšmingai prisidėję prie santykių su Venesuala.

„Hugo Chavezas atsiuntė M.Kalašnikovui asmeninį laišką. Jis išverstas į rusų kalbą ir meniškai įrėmintas. M.Kalašnikovui taip pat buvo perduotas ir prezidento laiško originalas,“ – rašoma „Ižmaš“ pranešime spaudai.

Anksčiau buvo pranešta, kad pagal Maskvos ir Karakaso pasirašytą kontraktą, Venesueloje 2009-ųjų metų antrąjį pusmetį buvo pradėtos statyti gamyklos, kuriose bus gaminami Kalašnikovo automatai bei jiems skirti šaudmenys. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius