Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – į parodas ir ragauti meduolių

Šį šeštadienį bei sekmadienį įvairiose šalies vietose itin gausu renginių. Eksponuojama ne viena įdomi paroda, o klaipėdiečiai šeštadienį vaišinsis ir margins meduolius. Tinklalapio LRT.lt skaitytojams lieka tik išsirinkti, kur vykti ir ką pamatyti.
Spalvoto meduolio diena
Spalvoto meduolio diena / Nuotrauka iš

Lietuvos mokslų akademijoje, Vrublevskių bibliotekoje, minimas Vilniaus knygrišių gildijos dešimtasis jubiliejus. Atidaryta paroda, padėsianti lankytojams susipažinti su gildijos veikla ir unikaliu knygrišystės amatu. Taip pat pristatoma pokalbių su knygrišiais knyga „Knygrišiai apie knygas ir knygrišystę“, eksponuojama karaliaus Jono Kazimiero pasirašytos privilegijos Vilniaus knygrišių cechui faksimilė.

Vilniaus paveikslų galerijoje penktadienį atidaryta istorinių vertybių paroda iš Gruzijos lobyno. Joje pristatomi trys išskirtiniai bronzos amžiaus ir ankstyvosios antikos laikotarpio eksponatai. Parodoje eksponuojamos vertybės iš Kutaisio valstybinio Niko Berdzenišvilio istorijos muziejaus, kuris buvo įkurtas 1921-aisiais ir jame saugoma daugiau nei 200 tūkst. šalies kultūros paveldo eksponatų nuo 9 a. pr. Kr. iki šių laikų. Tarp jų yra bronzos amžiaus ir antikos laikų reliktų – archeologinių radinių iš Vakarų Gruzijos, retų Gruzijos, Romos, Bizantijos ir Rytų kraštų istorijos, buities ir kultūros eksponatų.

Vilniaus paveikslų galerijoje taip pat veikia paroda „Nuostabioji žemė. Dailininkai Rytų Prūsijoje. XIX–XX a. I pusės tapyba iš Aleksandro Popovo rinkinio“. Parodoje eksponuojami kūriniai iš draugijos „Nidden“ nario A. Popovo pastaraisiais metais sukaupto dailės rinkinio, kuriame pristatoma Rytų Prūsijoje gimusių, nuolat gyvenusių ar tik epizodiškai čia buvojusių dailininkų kūryba.

Šeštadienį Klaipėdoje vyks Spalvoto meduolio diena, kuri skirta vaikų iš globos namų integracijai į visuomenę. Dviejose Klaipėdos kepyklėlėse bus nemokamai vaišinama meduoliais: miestiečiai, garsūs žmonės, politikai ir vaikai prie stalų kartu juos margins spalvotomis glazūromis, dalinsis artėjančių Kalėdų nuotaikomis ir šiaip geromis emocijomis. 11 val. „Friedricho pasažo“ kepyklėlėje (Tiltų g. 26A) meduolius margins Violeta ir Vilius Tarasovai ir Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro vaikai; 12 val. „Prezo kepyklėlėje“ (Herkaus Manto g. 27) meduolius margins Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas su šeima ir vaikų globos namus „Smiltelė“ vaikai.

Lapkričio 23 d. Alytaus miesto teatro galerijoje atidaroma animacijos kūrėjos Jūratės Leikaitės-Aškinienės darbų  paroda „Animacijos magija“. Dar prieš parodos atidarymą jos autorė ir parodą organizuojantis sambūris „Erdvės" kviečia mažuosius alytiškius ir jų tėvelius į animacinių filmų peržiūrą, kuri prasidės 14 val.; 15 val. į edukacinės programos „Animacijos magija" užsiėmimus kviečiami 5–8 klasių mokiniai ir animacijai neabejingi suaugusieji, o 17 val. visi alytiškiai laukiami parodos atidaryme.

Lapkričio 24 d. Vilniaus mokyklos kviečia į Tai Či mankštas. (Lazdynų vidurinė mokykla 15 val.; Mikalojaus Daukšos vidurinė mokykla 8 val.; Saulėtekio vidurinė mokykla 9 val.; Antano Vivulskio pagrindinė mokykla 18 val.; Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinė mokykla 9 val.; Simono Daukanto progimnazija 8.30 val.)

Sekmadienį „Šokbaris“ Vilniuje siūlo užsukti į „Blusturgį“. „Blusturgis“ – vieta, kurioje prekiaujama asmeniniais naudotais daiktais: drabužiais, aksesuarais, namų apyvokos reikmenimis, interjero detalėmis, žaislais, knygomis ir daugybe kitų. Taip pat čia galima rasti ir vienetinių rankų darbo gaminių. 

Klaipėdoje savaitgalį vyksta XIX Tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas. Į konkursą atrenkami aukšto meninio lygio žinomi Lietuvos ir užsienio kolektyvai. Konkurso vertinimo komisijos darbe dalyvauja žymūs Lietuvos ir Europos chorvedžiai. Nuo 1976 m. vykstantis, turtingą istoriją turintis tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas yra gerai žinomas ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir Europoje. Konkursas įtrauktas į Europos chorų konkursų ir festivalių rejestrą, informacija apie jį skelbiama prestižiniame Europos chorų sąjungos periodiniame žurnale „Europa Cantat“ bei Tarptautinės chorinės muzikos federacijos (International Federation for Choral Music, Choral Festival Network) internetinėje svetainėje. Konkursas yra šių organizacijų tikrasis narys.

Palanga savaitgalį kviečia į meninės dokumentikos seansus Ramybės kultūros centre: lapkričio 23 d., 16 val., Ramunės Rakauskaitės filmas „Žalumose“, Dali Rust filmas „Zona“; lapkričio 24 d., 16 val., Audriaus Mickevičiaus filmas „Žmogus-arklys“, Oksanos Burajos filmas „Išpažintis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius