-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sceną drebinanti kubietiška šokių grupė: narės sveria mažiausiai po 90 kilogramų

Kai šios moterys pasirodo ant scenos, ši iš tiesų dreba. Kiekviena iš aštuonių grupės „Danza Voluminosa“ narių sveria ne mažiau kaip 90 kilogramų. Jau daugybę metų jos bando paneigti stereotipus apie apkūnius žmones, skelbia spiegel.de.
Grupės šokėjos
Grupės šokėjos / Youtube.com nuotr.

Pasipuošusios baltomis suknelėmis ar aptemptais drabužiais moterys nejaučia jokio diskomforto. Suknelėms plaikstantis atsidengia jų apvalios kūno dalys, tačiau joms tai nesvarbu. Tai profesionalios šokėjos, susibūrusios į grupę „Danza Voluminosa“. Net ir grupės pavadinimas atskleidžia visą tiesą – „Didelės apimties šokis“. 

Pirmąja balerina vadinama Maylin Daza sveria 130 kg. Ji visuomet norėjo būti balerina, prieš kurį laiką pasakojo ji „New York Times“. „Mano mama man sakė, kad storos merginos šokti negali“, – teigė M.Daza. Kaip grupės „Danza Voluminosa“ narė, moteris pagaliau išpildė savo svajonę.

Grupę 1996 metais įkūrė choreografiją studijavęs dabar 45-erių Juanas Miguelis Masas. Šiuo metu jis yra ir direktorius, ir choreografas. Parengtais šou M.Masas teigia norintis paneigti stereotipus apie apkūnias šokėjas. „Į žmones mes kreipiamės su humoru. Kai pelnome jų dėmesį, pademonstruojame ir šį tą rimtesnio“, – sakė jis.

Daugeliui grupės šokėjų šis darbas pakeitė gyvenimą. Anksčiau daugelis jautėsi pažemintos ir kaltos dėl savo antsvorio. Per šokį moterys išmoko save priimti tokias, kokios yra.

VIDEO: Las Voluminosas en el Festival del Caribe 2012

VIDEO: [ Havana Cultura ] Danza Voluminosa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius