Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių gimnazistas Mantas Sidabras Rubiko kubą sudėlioja per 9 sekundes

Šiaulietis Mantas Sidabras birželio 29-30 dienomis Šiauliuose, Jaunųjų technikų centre, organizuoja pirmąjį šalyje Rubiko kubo rinkėjų čempionatą. Neoficialus paties Manto rekordas – 9 sekundės.
Mantas Sidabras su Rubiko kubais
Mantas Sidabras su Rubiko kubais / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulietis Mantas Sidabras Rubiko kubą sudėlioja per 13,63 sekundės. Tai tik sekunde lėčiau už oficialų šalies rekordą, priklausantį kauniečiui Lukui Vaitkevičiui. Neoficialus Manto rekordas – 9 sekundės.

Aštuoniolikmetis Didždvario gimnazistas Mantas vien Latvijoje yra pelnęs dešimt prizinių vietų įvairiose Rubiko kubo dėliojimo rungtyse. Jų yra – 17.

Klasikinis yra 3x3 Rubiko kubas, tačiau yra ir 2x2, 4x4, 7x7. Pastarosiose varžybose Rygoje Mantas kartu su kauniečiu Luku Vaitkevičiumi Rubiko kubą dviese sudėliojo per 19 sekundžių. Manto – akys, o Luko – rankos. Ši rungtis dar neįtraukta į oficialius sąrašus.

Kubas tiesiog šnara vaikino rankose, o veiksmų plika akimi neįžiūrėsi.

Mantas apžiūri sumaišytą Rubiko kubą 15 sekundžių. Tuomet padeda rankas ant specialaus laikmačio. Vos tik pakelia rankas – skaičiuojamos sekundės. Kubas tiesiog šnara vaikino rankose, o veiksmų plika akimi neįžiūrėsi.

Dėlioja kelis kartus iš eilės. Užtrunka 16, 14, 15 sekundžių. „Žinoma, turi ir pasisekti. Kartais kubas susidėlioja ir su mažiau pastangų. Tuomet ir rekordų galima tikėtis“, – aiškina aštuoniolikmetis.

Mantas puikiai dėlioja Rubiko kubą viena ranka, o taip pat ir užsimerkęs – iš atminties. Jam priklauso šių rungčių Lietuvos rekordai. O jei tiksliau – savo rekordus jis ir jo geras draugas kaunietis Lukas sumuša kone per kiekvienas varžybas.

„Tikiuosi, kad pirmasis Rubiko kubo čempionatas Šiauliuose bus istorinis ir prasmingas. Gal pavyks pagerinti kai kuriuos rekordus“, – viliasi organizatorius Mantas. Vaikinas tikisi, kad pirmajame Lietuvos Rubiko kubo čempionate dalyvaus geriausi dėliotojai iš Rygos, o gal ir Talino: „Žinoma, bus puikių varžovų ir iš Lietuvos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius