Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių Talšos ežero pakrantė tapo ekstremalų traukos centru: atidarytas vandenlenčių parkas

Penktadienio vakarą Talkšos ežero pakrantėje, stebint gausiai šiauliečių miniai, atidarytas vandenlenčių parkas. Vandens atrakcionų parką įkūrę jauni šiauliečiai ne tik davė pažadą išjudinti miestą, bet ir nuo pat pirmų dienų turi didelių užmojų.
Vandenlenčių parkas
Vandenlenčių parkas / Stasio Šliožos, Etaplius.lt nuotr.

Vandens atrakcionų parko svečiams šeimininkai paruošė iškilmingą atidarymo ceremoniją. Šiauliečius sveikino ne tik parko įkūrėjai, valdžios atstovai ir bet ir geriausi Lietuvos vandenlenčių sporto atstovai, kurie smalsuoliams demonstravo kvapą gniaužiančius čiuožimus.

Vandenlenčių parką įkūrė brolis ir sesuo – Šarūnas Šetikas ir Raminta Šetikaitė. Parko direktorius Š.Šetikas Etaplius.lt teigė, kad ekstremalių atrakcionų idėja valdininkams patiko ne iškart. „Po pirmų dviejų pasiūlymų Šiauliuose įkurti tokį parką, sulaukėme neigiamo atsakymo. Bet žinote, kai labai ko nors nori, tada pavyksta. Trečią kartą pavyko įtikinti, kad Šiauliams reikia tokių pramogų“, – pasakojo jaunas šiaulietis.

Vandenlenčių parką įkūrė brolis ir sesuo – Šarūnas Šetikas ir Raminta Šetikaitė.

Šiaulių miesto simbolio Geležinės lapės kaimynais tapę vandens atrakcionai nėra nauja idėja. 

Vandenlečių ir snieglenčių pramogų parkai Lietuvoje pradėjo kurtis prieš dvejus metus. Dabar parkai veikia Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Mažeikiuose ir Svencelėje (Klaipėdos r.). Š.Šetikas sakė, kad išbandęs vieną tokių parkų, prieš savo akis išvydo pietinę Talkšos ežero pakrantę.

„Įranga nėra sudėtinga. Ją gamina ir pardavinėja estai. Tad nusipirkęs visą techniką, tokį parką gali įrengti beveik bet kuriame vandens telkinyje“, – dėstė Š.Šetikas. Šiauliuose įsikūręs vandenlenčių parkas išskirtinis tuo, kad jame įrengta ilgiausia Lietuvoje vandenlenčių trasa, siekianti 237 m.

R.Šetikaitė atidarymo metu neslėpė džiaugsmo, kad tądien išsipildė dar viena jos svajonė – terasa ant ežero kranto. Greta vandenlenčių atrakciono duris atvėrė konteinerių konstrukcijoje įrengti lauko terasa ir baras.

„Tikime, kad vandenlenčių parko projektas prikels miestą iš letargo miego, skatins aktyvų miestiečių laisvalaikį, domėjimąsi sportu. Šiuo projektu sukurta naujų darbo vietų, o ateityje, tikime, bus organizuojami nacionaliniai, tarptautiniai vandenlenčių čempionatai, tokiu būdu garsinant Šiaulių miesto vardą“ – įsitikinęs vandenlenčių parko direktorius Š.Šetikas. Vaikinas neslėpė ateityje norintis šalia įrengti dar vieną trasą, kad vienu metu galėtų sportuoti iškart keletas žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius