-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltą rudens šeštadienį kauniečiai paplūdimyje prisiminė vasaros malonumus

Vasariškas rugsėjis neleidžia ištuštėti Kauno paplūdimiams. Tiesa, su jais tokiu metu konkuruoja grybai miškuose, darbai soduose ir bulviakasis. Gal todėl prie vandens jau toli gražu nėra tiek daug žmonių kaip šiltomis vasaros dienomis.
Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose
Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Daugiausiai besimaudančių buvo abiejuose Lampėdžių paplūdimiuose. Labiausiai vandeniu džiaugėsi vaikai, bet buvo ir plaukiojančių suaugusiųjų. „Vanduo puikus, saulutė šilta, reikia pasidžiaugti vis dar vasarišku oru“, – sakė užkalbintas iš vandens išlipęs Rimas.

Jo nuomone, paplūdimyje būtų daugiau žmonių, jei ne rudeniški rūpesčiai ir kitos pagundos. „Mano kaimynas, kuriam siūliau kartu atvažiuoti prie vandens, turėjo vykti į kaimą pas gimines, ten rinks bulves. Draugas su šeima išvažiavo į Palangą“, – pasakojo vyras.

Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose
Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr./Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose

Besimėgaujanti saule Marija mano, kad kauniečius šiltą savaitgalį vilioja ir miškai bei sodai. „Vienos draugės sode dirba rudens darbus, renka derlių, kitos susiviliojo grybais“, – kalbėjo moteris.

Prie Kauno marių šiltą dieną besimaudančių nebuvo matyti. Daug miestiečių gulinėjo pušų paunksmėje, kiti sportavo su čia įrengtais lauko treniruokliais. 

Gelbėtojų namelyje buvo tik dvi paauglės. „Gelbėtojų šiuo metu nėra, nes nėra besimaudančių, mes juos čia trumpam pavaduojame“, – teigė jos.

Kauno mariose vanduo, skirtingai nei Lampėdžiuose, žydintis ir dumblėtas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Lampėdžių karjere vandens temeperatūra šį svaitgalį yra 20 laipsnių, Kauno mariose –  18. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius