Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtai įsimylėjėlių Valentino dieną praleido bėgdami

Netradiciškai meilės dieną Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje praleisti susirinko beveik 400 bėgimui neabejingų žmonių iš kurių beveik pusė bėgo porose. Dalyvių laukė 5 ar 10 kilometrų distancijos, nežiemiškas oras, stačios trasos įkalnės, linksmos užduotys bei savo pasirodymą demonstruojančių lenktynininkų automobilių padangos bei variklio gausmas.
Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų
Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų / Regimanto Tarasevičiaus nuotr.

„Labai smagu bėgti uždaroje, plačioje ir gera kelio danga nuklotoje trasoje. Nors vietose buvo sniego, o pagrindinė didžioji įkalnė tapo rimtu išbandymu, bet su žmona Egle bėgti ir gauti po bučinį kas kilometrą – buvo tikrai nepakartojama“, – pasakojo distanciją kartu su žmona įveikęs vienas iš renginio organizatorių, „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Renginyje dalyvavę Giedrė ir Eimantas pasakojo, kad jiems tokia Valentino diena primena kaip jie susipažino per treniruotes. Tad džiaugėsi atsiradusia galimybe meilės dieną praleisti netradiciškai.

 Regimanto Tarasevičiaus nuotr./Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų
Regimanto Tarasevičiaus nuotr./Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų

Greičiausiai 5 kilometrus įveikė Ramūno Vilčinsko ir Viktorijos Varnaigirytės pora. Bėgimo partneriai ir geri draugai nusprendė kartu įveikti dar nebandytą trasą ir padėti vienas kitam. 10 kilometrų greičiausiai atbėgo Tautvydas Ramanauskas su Ieva Žakyte.

Greičiausiai atbėgusias poreles „Nemuno žiedo“ trasa automobilių lenktynininkams įprastu greičiu pavežė „Tėvas Racing“ sportininkai.

Nors poros galėjo bėgti ir atskirai, bet dauguma jų finišavo susikibusios už rankų, besibučiuodamos. Pasitaikydavo, kad vyrai savo mylimąsias pernešdavo per finišo juostą ant rankų. Prieš apdovanojimus 10 porų sudalyvavo ir trumpose mylimųjų nešimo ant rankų varžybose.

Dar prieš startą visi susirinkę galėjo iš arčiau apžiūrėti „Nemuno žiedo“ trasoje dažnai sutinkamus sportinius automobilius, pažiūrėti šonaslydžio pasirodymą ir trasoje orientuotis bėgant paskui profesionalaus sportininko vairuojamą automobilį.

Sekdamas šį automobilį į „Nemuno žiedo“ rekordų knygą pateko trasą greičiausiai, per 16 minučių ir 24,2 sekundes, įveikęs Karolis Lazdauskas. Už jo nugaros pasiliko Rokas Lipnickas (17:25,8) ir Saulius Čalkevičius (17:43,7).

„Tapus rekordininku, teks pasistengti ir kitais metais neleisti niekam užimti geriausio vietos“, – juokėsi K.Lazdauskas.

Iš merginų pirmoji 5 kilometrus įveikė Deimantė Motiejūnaitė (22:40,0), antroji atbėgo Skaisgirytė Justė (22:41,0). Trečia – Aurelija Valčiukaitė (23:40,02)

Du „Nemuno žiedo“ ratus greičiausiai nubėgo ir 10 kilometrų įveikė Aurimas Skinulis (33:39,8). Jis ties finišu nesustojo ir nubėgo susitikti su jį palaikiusia žmona ir vaikais.

Antras distanciją įveikė Tomas Bizimavičius (35:36,6), trečias – sportinio automobilio vairą į bėgimo batelius iškeitęs Tautvydas Barštys (38:05,0).

Greičiausiai ilgiausią distanciją iš moterų įveikė Emilija Teklė Gvildytė (40:17,5), antra atbėgo Eglė Sakalaitė (43:54,9). Trečia – Sada Bukšnienė (44:22,0). Pirmi greičiausi 5 ir 10 kilometrų distancijos nugalėtojai apdovanoti „Gera dovana“ įsteigtu prizu – pasivažinėjimu ta pačia „Nemuno žiedo“ trasa Lamborghini Gallardo automobiliu.

 Regimanto Tarasevičiaus nuotr./Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų
Regimanto Tarasevičiaus nuotr./Kačerginėje Valentiną gaudė šimtai bėgikų

Organizatoriai VšĮ „Nemuno žiedas“ ir „Kauno maratono organizatoriai“ tikisi, kad kitais metais dar daugiau žmonių nuspręs meilės dieną praleisti bėgdami, o dalis į bėgimą sugrįš su antromis pusėmis, kurios buvo sutiktos ar užmegztas akių kontaktas „Pagauk Valentiną“ bėgime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius