Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slapti sekcijų stalčiai – ne vien veiksmo filmams

Vaidybiniuose filmuose apie senovės laikus, ypač viduramžius, pakankamai dažnai matomas vaizdas, kaip kilmingieji slepiasi slaptuose už knygų lentynos paslėptuose kambariuose arba bėga slaptais, tik vietiniams žinomais tuneliais. O jei atidarius kelis komodos stalčiukus, pastuksenus į vieną ar kitą vietą staiga atsidaro slapta anga, kurioje laikomi turtai, dokumentai ar net ginklai – tai garantuotai veiksmo filmo scenarijus. Tačiau 21-ajame amžiuje tai nebėra vien tik kino juostos verti baldai. Tokius baldus galima ne tik įsigyti kone kiekviename baldų salone, tačiau net ir pasigaminti patiems.
Sekcija
Sekcija / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Interjeras

„Pasidaryk pats“

Išmaniosios technologijos neabejotinai paverčia visų gyvenimus šiek tiek lengvesniu. Jei reikalinga kažkokia informacija – ją surasti pakanka vos kelių sekundžių. Tai padeda be vargo rasti naujų ir įdomių maisto receptų, įvairių elektronikos prietaisų atsiliepimų, informacijos apie muziką, filmus ar įvairius laisvalaikio praleidimo būdus. Tačiau internetas veikia ir kaip pagalbinė edukacinė priemonė. Jame knibždėte knibžda įvairių tiklaraščių apie įvairiausius „pasidaryk pats“ projektus. Ne išimtis ir slėptuvių namuose ar sekcijose įrengimas.

Turto apsaugojimo būdai

Kiekvienas asmuo neabejotinai turi tam tikrų dokumentų, kuriuos būtų ne tik nuostolinga, bet ir be galo apmaudu prarasti. Pradedant asmens tapatybės dokumentais, baigiant nuosavybės ar bankiniais dokumentais. Kartais, vis dar nepasitikint bankų sistema, namuose saugomos nemažos sumos grynųjų pinigų. Kai kurie žmonės, linkę investuoti ne į bankines priemones, o į auksą ar meno dirbinius, taip pat turi ką slėpti nuo pašalinių akių. Susirūpinę savo gėrybių saugumu kai kurie įsigyja seifus, tačiau jiems neretai pagailima pinigų, o pigiuosius sukčiai atrakina be didelio vargo. Tačiau net ir niekšingiausi vagys negaiš laiko ieškodami slėptuvių po visus namus ir, greičiausiai, nieko neradę tiesiog pabėgs.

O kam gi slėpti...

Pakankamai įprastas slėptuvių tipas – dvigubas dugnas. Šis metodas yra populiarus ne tik tarp kontrabandininkų, tačiau ir savo turtą siekiančių apsaugoti asmenų. Dvigubą dugną įrengti galima ne tik sekcijos ar komodos stalčiuje – taip pat galima sumontuoti dvigubą medinio krėslo dugną, ar netgi dvigubą dugną stalo apatinėje pusėje. Siekiant paversti savo namus saugumo tvirtove, būtent nuo šio projekto ir derėtų pradėti. Internete galima rasti galybę vaizdinės medžiagos, kaip tai įgyvendinti. Jei vistik nusprendžiama, kad bus montuojamas dvigubas stalčiaus dugnas, tokiu atveju geriausia pasirinkti vien tik iš stalčių sudarytą sekcijos dalį. Tokiu atveju net ir plėšikams sumąsčius ieškoti slėptuvių, tai užtruks per daug laiko – įrengus slaptavietę viename iš, tarkime, dešimties stalčių, tikimybė išsaugoti savo turtą gerokai išauga.

Kad ugnis visko nepasiglemžtų

Tačiau derėtų bijoti ne tik ilgapirščių. Itin skaudžios ir pamokančios istorijos, kuomet gaisro atveju nukenčia absoliučiai visi, namuose buvę daiktai. Nukentėjusieji ima save kaltinti, kodėl anksčiau nepagalvojo ir neapsidraudė dėl potencialiai galimo pavojaus. Tačiau tokiu atveju turtą puikiai apsaugo ir išgelbsti slėptuvės, pagamintos iš plieno. Nors jas galima pasigaminti ir susimontuoti patiems, tačiau vertėtų pasidairyti ir į profesionalų gaminamas slaptavietes – jos gaminamos be oro tarpų, ir netgi esant stipraus gaisro atveju gali puikiai apsaugoti visas namuose esančias brangenybes. Turint namuose didelę sekciją, galima keletą stalčių paversti vientisa metaline slėptuve. Arba sekcijos galinę dalį apkaustyti skardos lakštais, o pačią sekciją panaudoti kaip slaptas duris į kitą namų erdvę – kitaip tariant, čia vien tik fantazijos klausimas.

Kaip apsispręsti?

Norint namuose įrengti slaptavietes, sekcija tokiu atveju yra pats funkcionaliausias baldas. Joje galima tvirtinti ne tik dvigubą stalčiaus dugną, ar pridėti tuščiavidurių, į slaptas dėželes paverstų knygų. Interneto platybėse yra apstu pavyzdžių, kaip išradingi žmonės įrengia netgi dvigubas sieneles, iš kurių be vargo galima ištraukti slaptą ekspoziciją. Šio tipo slėptuvės daugiausiai tinkamos ginklams. Knygų sekcijos darbo kambaryje taip pat gali pasirodyti kaip visiškai nekaltas baldas, tačiau palietus porą knygų sekcija ims judėti dėka slankiojančių sistemų. Idealu tai, jog norint namuose pasidaryti tokią slaptą knygų lentyną, ją galima nuo pradinio taško susikonstruoti patiems. Žinoma, tai reikalaus daugiau pastangų ir laiko, tačiau rezultatas – neįkainojamas. Taip pat galima susimontuoti išslenkančias palanges arba slėptuves lovos galvūgalyje.

Sekantis projektas

Keista pagalvoti, jog dar praėjusiojo amžiaus viduryje žmonės ne tik važinėdavo neprisisegę saugos diržų, tačiau ir nerakindavo savo namų durų. Šiais laikais tai atrodo tiesiog neįmanoma. Investuodami begales pinigų į brangiausias namų stebėjimo sistemas kai kurie vistiek „nudega“ nuo ilgapirščių ar ugnies. Tad, kodėl nepadarius visko, ko įmanoma? Senovinė močiutės sekcija, ar tai būtų šeimos palikimas, ar sendaikčių turguje pamatyta grožybė, gali tapti neeiliniu projektu, kuris padarytų namus dar saugesne šventove. Galima netgi įrengti slėptuves nuo vaikų, kur tėveliai galėtų padėti ne vaikams skirtus daiktus. Pradėti, žinoma, patariama nuo paprastų projektų, kaip slapta anga medinėje kėdėje, tačiau didėjant patirčiai, galima į slėptuvę transformuoti visus namus. Tereikia pasitelkti savo fantaziją, pasiruošti pjūklą, plaktuką ir veikti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius