-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijoje pensininkas įkūrė pliušinių žaislų zoologijos sodą

Slovakas surinko dešimtis pliušinių gyvūnų, kurių atsisakė buvę savininkai, ir viename iš Bratislavos parkų atidarė visiškai neįprastą zoologijos sodą, teikiantį džiaugsmą ne tik mažiesiems lankytojams, bet ir jų tėvams, pasakoja leparisien.fr.
Meškiukas
Meškiukas / 123rf nuotr.

Įkurti tokį netradicinį zoologijos sodą Tiboras Markas, septyniasdešimtmetis pensininkas, sugalvojo maždaug prieš pusantrų metų, kai pastebėjo, kaip sunku išmesti senus savo vaikų pliušinius meškiukus. Tuo metu vienas draugas jam padovanojo ir daugiau pliušinių gyvūnų.

„Jis man pasiūlė ką nors padaryti su tais žaislais. Todėl ir sugalvojau, kad šie žaislai dar gali atnešti džiaugsmo ir kitiems vaikams“, – prisimena T. Marko.

Anot sodo įkūrėjo, tik įkūrus zoologijos sodą pirmieji gyvūnėliai buvo pavogti, bet dabar net ir visi kaimynai jam atneša senus savo žaislus, o jo žmona padeda viską sudėlioti.  

Dabar parkas netoli jo namų yra daugiau nei septyniasdešimties pliušinių gyvūnėlių namai. Milžiniškas liūtas, dramblys, gyvatė, dinozauras, daugybė beždžionių ir meškučių džiugina mažuosius lankytojus.

Anot sodo įkūrėjo, tik įkūrus zoologijos sodą pirmieji gyvūnėliai buvo pavogti, bet dabar net ir visi kaimynai jam atneša senus savo žaislus, o jo žmona padeda viską sudėlioti.  

Šis zoologijos sodas, kuriame nėra nei vartų, nei narvų, bilietų ar darbo laiko, susilaukė didelės sėkmės savo rajone.

„Aš čia dažnai ateinu su savo dviejų metukų dukrele. Ji labai mėgsta žaisti su gyvūnėliais“, – pasakoja Marija, viena iš parko lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius