-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snow kayak“ besiruošiantis Vidas Blekaitis: „Mano gyvenimas – ekstremalus“

Pernai rudenį rimtą traumą patyręs galiūnas Vidas Blekaitis (44 m.) ryžosi iššūkiui. Jau netrukus kartu su dešimtimis kitų ekstremalų V.Blekaitis kalnų slidinėjimo trasa ketina įveikti kajaku, o po to pasinerti į ledinio vandens baseiną.
Galiūnas Vidas Blekaitis
Galiūnas Vidas Blekaitis / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos galiūnas V.Blekaitis nuo pernai metų rugsėjo buvo priverstas daryti pertrauką, mat varžybų metu jis patyrė sunkią traumą. Londone vykusiose „World Strongest Man“ varžybose lietuvis nusitraukė bicepso raumenį.

Tačiau po operacijos ir reabilitacijos periodo V.Blekaitis sako esąs pasiryžęs naujam iššūkiui.

„Trauma jau praeityje. Nesu dar visiškai pasveikęs, bet šiose varžybose, manau, galiu dalyvauti“, – sakė V.Blekaitis.

Vasario 11 dieną į Druskininkus kviečiami visi ekstremalaus sporto mėgėjai – tiek dalyviai, tiek žiūrovai. Druskininkų „Snow arenoje“ vyks įspūdingos ir kvapą gniaužiančios lenktynės „Snow Kayak 2017“.

Dalyvauti šiame renginyje žymiausias Lietuvos galiūnas sutiko ilgai nesvarstydamas.

„Šiek tiek pasvarsčiau ir nusprendžiau, kad dalyvausiu. Pamaniau, kad panašiuose žiemos renginiuose seniai esu buvęs. Pagaliau, ir pačiam įdomu išbandyti kažką naujo ir neįprasto.

Anksčiau nesu dalyvavęs ne tik „Snow Kayak“, tačiau net ir panašiose varžybose“, – sakė V. Blekaitis.

Tiesa, galiūnas pripažįsta, kad jo gyvenimas – ir taip ekstremalus.

„Jau pati sporto šaka yra ekstremali. Nežinau, kas gali būti ekstremalesnio už galiūnų sportą arba, kitaip sakant, jėgos daugiakovę. Juk pasitaiko, kai varžybų organizatoriai parenka tokias rungtis, jog ne tik rungties atlikimas tampa pavojingu sveikatai, tačiau ir įrankis nesaugus“, – pasakojo V.Blekaitis.

Skirtingai nei galiūnų sporte, varžybose Druskininkų „Snow Arenoje“ V.Blekaičiui nėra svarbu tapti lyderiu.

„Tokiose man neįprastose varžybose svarbus yra tik dalyvavimas. Apie jokią pergalę ar pralaimėjimą tikrai negalvoju“, – sakė V.Blekaitis.

V.Blekaitis, jei yra galimybė, visuomet renkasi aktyvų laisvalaikį – vandens sportą, dviratį: „Pasyviai laiko leisti tikrai nemėgstu“.

Įspūdingiausias žiemos renginys šiemet vyks beveik tamsiu paros metu. Jo pradžia – tik 17 valandą – tokia yra šių metų naujovė.

Ekstremalai sės į vienviečius guminius kajakus ir varžysis, kas pirmas nusileis nuo kalnų slidinėjimo trasos, o pabaigoje jų laukia šuolis į ledinio vandens baseiną.

„Laukia kupinas adrenalino, gerų emocijų ir vertingų prizų renginys. Kiekvienais metais su didžiuliu nekantrumu laukiame šios šventės“, – sakė „Snow Arena“ generalinis direktorius Andrius Stasiukynas.

Kaip ir ankstesniais metais, nestigs dovanų. Kiekvienam dalyviui įteikiamas pasas visą dieną slidinėti „Snow Arenoje“ nemokamai.

Varžybų nugalėtojo laukia nepamirštama savaitė Italijos Alpėse įsikūrusiame kurorte „Kronplatz“ su apgyvendinimu ir slidinėjimo pasais dviem asmenims. Prizininkams taip pat atiteks vertingi apdovanojimai. Renginį ves Audrius Bružas ir Tomas Langvinis.

„Snow kaykak“ Druskininkuose vyksta nuo 2012 metų, o pasaulyje – daugiau nei dešimtmetį.

Registruotis dalyvauti „Snow Kayak 2017“ lenktynėse galima interneto svetainėje www.snowarena.lt. Dalyvių skaičiui perkopus 200, registracija bus stabdoma.

Dalyvauti renginyje gali tik asmenys, renginio dieną sulaukę 18 metų. Žiūrovams įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius