-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvingi dalyviai „nowJapan“ festivalyje varžėsi dėl kelionės į Japoniją

Visą savaitgalį trukęs netikėtos Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“ pasiekė finišo tiesiąją. Paskutiniuoju jo akordu tapo „cosplay“ konkurso nugalėtojų paskelbimas. Spalvingi kostiumai, išradingi ginklų muliažai, grimas ir įmantrios šukuosenos parodų rūmus „Litexpo“ pavertė tikra superherojų sostine.
Konkursas „EuroCosplay“
Konkursas „EuroCosplay“ / Projekto partnerio nuotr.

Pušimtis dalyvių šiame konkurse varžėsi dėl dviejų pagrindinių prizų: galimybės atstovauti Lietuvai Europos cosplay konkurse „EuroCosplay“ Londone ir kelionės į Japoniją.

Iš Utenos – į Londoną

Šįkart į Jungtinę Karalystę keliaus cosplay'eris Karolis Ruzgas, pasivadinęs pseudonimu Vampire Kitteh, kuris šiais metais įkūnijo Bianca Del Rio personažą. Septintąjį kartą „nowJapan“ festivalyje dalyvavęs cosplay mėgėjas, praeityje yra laimėjęs keletą konkurso nominacijų, bet ši jo pergalė pati didžiausia. K.Ruzgas Utenoje ir pats organizuoja kasmetinį cosplay festivalį, todėl ši virtuvė jam puikiai pažįstama.

Projekto partnerio nuotr./Konkursas „EuroCosplay“
Projekto partnerio nuotr./Konkursas „EuroCosplay“

Cosplay man patinka, nes suteikia galimybę pabūti tuo, kuo negali būti kiekvieną dieną. Tai nuspalvina kasdienybę kitomis spalvomis, leidžia išreikšti savo kūrybiškumą ir tiesiog smagiai praleisti laiką su draugais“, – pasakojo jis.

Cosplay man patinka, nes suteikia galimybę pabūti tuo, kuo negali būti kiekvieną dieną.

Būsimasis Lietuvos atstovas „EuroCosplay“ teigė, kad cosplay bendruomenė yra labai draugiška, todėl pasirodymo metu sulaukė didžiulio palaikymo.

Pašnekovas juokavo nemeluosiąs, jog nenorėjo laimėti. „Stengiausi, ruošiausi ir tikėjausi, kad pavyks. Visi sirgo už visus, tuo pačiu ir už mane. Cosplay labai suartina žmones“, – dalijosi įspūdžiais Vampire kitteh.

Europos cosplay konkurse K.Ruzgas tikisi gerai praleisti laiką, kokybiškai pasirodyti ir gal net kažką laimėti. „Svarbiausia, nenukristi nuo scenos susipainiojus į rūbus“, – humoro jausmo nestokojo cosplay’eris.

Prie kostiumo dirbo du mėnesius

Kauno technologijos universitete informatiką studijuojantis Edgaras Reis „nowJapan“ festivalyje pelnė „nowJapan“ komandos simpatijų prizą. Ketverius metus cosplay besidomintis studentas pasakojo, kad kasmet pagamina po vieną kostiumą.

„Prieš keletą metų draugės pakvietė nueiti į cosplay renginį. Man taip patiko visi tie kostiumai, kad grįžęs namo pradėjau gaminti savo“, – apie neįprasto pomėgio ištakas kalbėjo E.Reis.

Vaikino teigimu, pasirinkti herojaus kostiumą, kurį nori pasigaminti yra labai sudėtingas procesas. „Dažniausiai stengiuosi rinktis kostiumus, kurie turi šarvus ir nepasižymi detalėmis, kurias reikėtų siūti. Renkuosi pagal tai, ką sugebėčiau padaryti savo jėgomis“, – teigė E.Reis.

Pasirodymui „nowJapan“ jis intensyviai ruošėsi net du mėnesius, prie įspūdingų šarvų gamybos dirbdamas nuo ryto iki vėlyvo vakaro.

Projekto partnerio nuotr./Konkursas „EuroCosplay“
Projekto partnerio nuotr./Konkursas „EuroCosplay“

Keliaus į Japoniją

Eglei Bžeskaitei viešnagė Japonijos kultūros festivalyje baigsis Japonijoje. Ji tapo „Erabareshi Mono“ kategorijos nugalėtoja ir laimėjo kelionę į Tekančios saulės šalį.

„Visiškai nesitikėjau laimėti. Buvau labai pavargusi, nes darydama kostiumą beveik porą savaičių nemiegojau. Svarbiausia, buvo jį užsidėti, o koks bus tas rezultatas – ne taip ir rūpėjo. Dabar mano galvoje tikras sprogimas“, – tryško entuziazmu ji.

Renkuosi tuos personažus, kurie man labiausiai patinka.

„nowJapan“ festivalių nepraleidžianti mergina cosplay domisi jau septynerius metus, tačiau pati kostiumus gamina dar tik penkerius.

„Pradžioje kostiumų pati nedarydavau – pirkdavau. Bet vėliau įsijaučiau. Renkuosi tuos personažus, kurie man labiausiai patinka“, – sakė E.Bžeskaitė, įkūnijusi veikėją Bloodmoon Diana iš „League of Legends“ žaidimo.

Ji pasakojo, kad nuo mažens domėjosi Japonija bei lankė karate treniruotes. Iškart po pergalės Eglė atviravo, kad dar neturėjo laiko pagalvoti, ką norėtų pamatyti būsimoje kelionėje.

„Nesu iš tų cosplay’erių, kurie dažnai lipa ant scenos. Aš tiesiog mėgstu nuvykti į renginius ir ten būti su savo kostiumu bei fotografuotis. Dar puikiai prisimenu laikus, kai niekas apie cosplay judėjimą Lietuvoje nežinojo, tačiau vėliau jis labai paplito“, – teigė E.Bžeskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius