Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklas: nutrūkus elastinei virvei, šokusi nuo Viktorijos krioklio Zambijoje mergina liko gyva

Ne tik pasakose, bet ir kasdienybėje pasitaiko stebuklų. Šokdama iš 111 metrų aukščio į Zambezės upę, Erin Langworthy (22) liko gyva, nors jos „bendži džampingo“ (angl. - bungee jumping) elastinė virvė nutrūko.
Šuolis nuo Viktorijos krioklio
Šuolis nuo Viktorijos krioklio / Youtube.com iliustr.

Turistė iš Australijos Erin po lemtingo šuolio patyrė daugiau adrenalino, nei kada nors tikėjosi.

Mergina po šuolio nuo tilto iš pradžių tikėjosi, kad viskas baigsis kaip įprasta tokiais atvejais: guma pamažu nustos svyruoti. Tačiau jau po pirmo išbandymo kordas neatlaikė, minia ir pati ekstremalė išgirdo duslų plyšimo garsą.

Viktorijos krioklys neveltui traukia turistus, nes yra didžiausias pasaulyje. Jo aukštis – apie 108 metrų. Laimei, virvė plyšo, kai mergina nuo vandens tebuvo nutolusi tik 20 metrų.

Panirusi žemyn galva į vandenį, mergina prardo sąmonę. Vėliau, kiek atsigavusi ir išnirusi į paviršių, ėmė kosėti krauju, o vėliau susidūrė su nenumatytu sunkumu – jos kojos buvo supančiotos virvagalio. Teko plaukti žemyn upe, tačiau virvė vis įstrigdavo tarp uolų. Pikantiška detalė – upė knibždėte knibždėjo krokodilų. Laimei, drąsuolė atsipirko gausybe mėlynių ir raktikaulio lūžiu.

Galiausiai merginą ištraukė gelbėtojai. Patirtus sužalojimus ir daugybinius nubrozdinimus teko savaitę gydytis ligoninėje.

„Lusaka Times“ rašo, kad, pasak Zambijos turizmo ministro Given Lubindos, kasmet tokius šuolius atlieka per 50 tūkst. žmonių. Tikimybė, kad guma plyš, yra viena iš pusės milijono. 

VIDEO: Erin Langworthy Bungled Bungee - Bungee snaps over Zambezi River.mp4

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius